Τοπικά

Τα επόμενα βήματά της αποφάσισε η «Συμμαχία για το Νερό» – Τι προγραμματίζει ενόψει της ειδικής συνεδρίασης για τον Βιολογικό

Η στάση που θα τηρήσει η «Συμμαχία για το Νερό», μέχρι την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για το θέμα του Βιολογικού, καθορίστηκε κατά τη διάρκεια συνέλευσης  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσία μελών της.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν καταρχάς τα όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και έξω από το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ την Τρίτη, όταν μέλη της Συμμαχίας συγκεντρώθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν.  Όπως αναφέρθηκε από πολλά μέλη, «η δουλειά της Συμμαχίας δεν θα τελειώσει σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο που έρχεται, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και συνέχεια».
Ενόψει της ειδικής συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής πρότεινε να γίνει επαφή με το ΤΕΕ που έχει πάρει θέση για το θέμα του Βιολογικού, όπως και συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ.
Άλλο μέλος της Συμμαχίας πρότεινε να γίνει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, προκειμένου να ενημερωθούν για το αν υπάρχει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης στο οποίο μπορεί να ενταχθεί  ο Βιολογικός. Μάλιστα αναφέρθηκε πως αν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, πρέπει να παρευρεθεί και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλη πρόταση μέλους αφορούσε κάλεσμα προς όσους που πλήττονται άμεσα από την υπόθεση του Βιολογικού.
Από πλευράς του ο πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιάννης Κάϊρας  πρότεινε να γίνει κάλεσμα σε φορείς και πολίτες, προκειμένου να δώσουν του «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με την παρουσία μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέλευση και στη συνέχεια το μέλος αποχώρησε.
Σε κάθε περίπτωση, κοινή ήταν η άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΜΒ, καθώς ο δημοτικός χαρακτήρας της Επιχείρησης δεν σταματάει στο θέμα του Βιολογικού.
Η «Συμμαχία για το Νερό» αποφάσισε να παραστεί  η συντονιστική της στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή,  όρισε τον εκπρόσωπό της που θα αναγνώσει τις θέσεις της στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ παράλληλα θα απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και πρόσκληση στον κόσμο για να παραστεί στην ειδική συνεδρίαση.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το