Ελλάδα

Τα δεδουλευμένα τους ζητούν οι έκτακτοι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Με σύνθημα «Όχι στην απλήρωτη εργασία» συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησαν σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, ζητώντας την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συγκεκριμένα, το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, που κήρυξε 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, μέχρι τις 4 το απόγευμα, πραγματοποίησε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων) επί της Πανεπιστημίου 57, καθώς περίπου 200 συμβασιούχοι δεν έχουν πληρωθεί για περισσότερο από δυο μήνες.

Για το θέμα αυτό, μάλιστα, υπήρξε συνάντηση των συνδικαλιστών με τους αρμόδιους του ΤΑΠ και αποφασίστηκε την Δευτέρα, 4/9, να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μήπως βρεθεί λύση και ίσως την Πέμπτη, 7/9, (αν έχει συνεδρίαση το ΔΣ του ΤΑΠ) να πραγματοποιήσουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας.

«Αυτός θα είναι ο τρίτος μήνας απλήρωτοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ, Μιχαήλ Ζερβός, αναφερόμενος στους συμβασιούχους του ΤΑΠ.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσληφθεί με κριτήριο την ανεργία τους, πρέπει καθημερινά να είναι στη δουλειά τους, να παράγουν και μάλιστα να εκτελούν πολύ σημαντικές εργασίες, είτε διοικητικής, είτε παραγωγικής μορφής, όπως τα γνήσια αντίγραφα (σσ αρχαίων αντικειμένων) που πωλούνται σε πωλητήρια μουσείων και αλλού» τονίζει, συμπληρώνοντας «ότι μπορεί να υπάρχουν τεχνικά ή διοικητικά προβλήματα που οδηγούν στις καθυστερήσεις, αλλά εμείς απαιτούμε να λυθούν.

Θέλουμε οι πληρωμές να γίνονται στην ώρα τους, όπως ζητάνε από τον εργαζόμενο να πηγαίνει στην εργασία του την ώρα και την ημέρα που πρέπει» αναφέρει.

Άλλο θέμα που απασχολεί το Σωματείο, είναι όσοι «εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή έχουν δικαστικές αποφάσεις.
Με τη μεγάλη προϋπηρεσία που έχουν οι εργαζόμενοι αυτοί, πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν να τοποθετηθούν, καθώς θα καλύπτουν όχι μόνο πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά θα συμπληρώνουν και τη δύναμη του ΥΠΠΟ, το οποίο είναι υποστελεχωμένο παντού.
Εμείς λέμε άμεση αποκατάσταση, άμεση στελέχωση του υπουργείου, άμεσες προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή εργασία» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζερβός.

Τέλος, ο ίδιος μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό καθαριότητας στο ΥΠΠΟ -και αλλού στο Δημόσιο- «που με απόφαση της κυβέρνησης ανανεώθηκε η σύμβασή του μέχρι το τέλος του 2017, αλλά τώρα αποφαίνονται ότι είναι παράνομες αυτές οι προσλήψεις.
Είναι σημαντικό να λυθεί το ζήτημα, γιατί η άλλη περίπτωση είναι τα ιδιωτικά συνεργεία. Κι εμείς ως σωματείο δεν θέλουμε καμία εμπλοκή ιδιωτών σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό».

Στην συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΑΠ παραβρέθηκε σε συμπαράσταση και το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Στάθης Γκότσης, που τόνισε από την πλευρά του, ότι «είναι απαράδεκτο το ελληνικό Δημόσιο να παραδέχεται ότι έχει συνάψει μη μόνιμες συμβάσεις, με τις οποίες απασχολεί τους εργαζόμενους και δεν πληρώνει ούτε καν δεδουλευμένα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το