Αθλητισμός

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στον Βόλο για την κατάκτηση έγχρωμων ζωνών στο καράτε

Από την Πανελλήνια Οργάνωση Kyokushinkai karate ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο αρχηγείο της στον Βόλο, στην οδό Παγασών 119. Τις εξετάσεις διοργάνωσε ο Ιωάννης Στεφάνου, πτυχιούχος προπονητής καράτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αφορούσαν την εκπαιδευτική περίοδο 2019- 2020.
Η εξεταστική επιτροπή αποτελούνταν από τον Shihan Ιωάννη Στεφάνου 5 Dan Αρχηγό-Εκπρόσωπο του αυθεντικού Kyokushinkai karate στην χώρα μας, αναγνωρισμένο μέλος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οργάνωσης του Kyokushinkai Karate και διεθνούς διαιτητή, τον Sensei Μάριο Στεφάνου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Μαύρη Ζώνη 2 Dan του Kyokushinkai Karate και 2 Dan της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ), την Sempai Αριστέα Δημητρακοπούλου και τον Sempai Νικόλαο Δεληγιάννη.
Στις εξετάσεις τηρήθηκε αυστηρά το εξεταστικό πρόγραμμα του Kyokushinkai karate τόσο στο παραδοσιακό όσο και στο αγωνιστικό μέρος, σύμφωνα πάντα με τα ιαπωνικά πρότυπα του συστήματος, του ιδρυτή Sosai Masutatsu Oyama.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος και κατέκτησαν επιτυχώς το βαθμό του 10 KYU οι αθλητές: Τσιμπερίδης Δημήτρης, Ζαφρακόπουλος Δημήτρης, Κουπαράνης Χριστόδουλος, Χαρχαρής Ανδρέας, Κόκκινου Ελένη, Γκανελλάρι Σταύρος, Τσαούση Βασιλική, Emigert Hasko, Βουτσής Κων/νος, Κουτσοβαγγέλη Λυδία, Ρεπανέλη Ρεγγίνα, Μιχαηλίδης Ευάγγελος, Μαδέσης Δημήτριος, Κουτσιαρής Ιωάννης, Μαρίδου Ευθυμία, Γιάνκου Ζήσης, Παπαμαργαρίτης Απόστολος, Βουγάς Νικόλαος. Το 8 KYU οι: Κουτρούμπας Βασίλειος, Διακογιάννης Δημήτρης, Ματσάγγου Αντωνία. Το 7 KYU οι: Παπαθεοδώρου Χρήστος, Μιχαηλίδης Νικόλαος, Αποστόλου Αργύρης, Στεργίου Βασίλειος, Κατόπης Ιωάννης, Φιλυρίδου Μαργαρίτα, Θάνος Χρήστος, Τσομπάνογλου Γιώργος. Το 6 KYU οι: Κουτρούμπα Αλεξάνδρα, Κουμπαράκη Ηλέκτρα. Το 5 KYU ο Ζάχος Δανιήλ. Το 4 KYU οι: Μπουτσιουρή Θωμάς, Τσιμπερίδης Στέργιος, Μανιά Νικολέτα, Σανιδάς Πατρίκιος, Σανιδά Νάντια, Ντάγγαλος Γεώργιος. Το 3 KYU ο Οικονομίδης Αλέξανδρος και το 2 KYU ο Ορέστης Μάμμης.

Ο Ιωάννης Στεφάνου πέραν του ότι είναι εξεταστής εγχρώμων και μαύρων ζωνών του αυθεντικού Kyokushinkai Karate στην χώρα μας της παγκόσμιας και μητρικής οργάνωσης ΙΚΟ1 αυτής που άφησε στον διάδοχό του Kancho Shokei Matsui, ο ιδρυτής του συστήματος και ο μεγαλύτερος και διασημότερος δάσκαλος της σύγχρονης εποχής του καράτε Sosai Masutatsu Oyama 10 DAN, είναι και επίσημος εξεταστής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε για τον βαθμό της μαύρης ζώνης 1 DAN. Έτσι, το επιθυμούν μέσω του Συλλόγου μπορούν να εξετάζονται από τον κ. Ιωάννη Στεφάνου για τον βαθμό μαύρης ζώνης 1DAN. Ο αρχηγός-εκπρόσωπος του συστήματος κ. Ιωάννης Στεφάνου εξήγησε στους αθλητές ότι το καράτε βοηθά τον ασκούμενο, τον ετοιμάζει και τον ωριμάζει ως αθλητή του καράτε να φτάσει ψηλά τόσο αγωνιστικά αλλά και σαν μέλος της κοινωνίας μας αξιοποιώντας σωστά τις γνώσεις του αθλήματος τον αυτοέλεγχο, την εγκράτεια, τον σεβασμό, την υπομονή και την επιμονή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το