Ελλάδα

Τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου στην Ελλάδα: Από τον «Κάπο Ντι Κάπι» και την «Μπέλα Μάφια» στην εκτέλεση Ζαμπούνη

Τον αδιάκοπο και υπόγειο πόλεμο της νύχτας φέρνει και πάλι στο προσκήνιο η μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της νύχτας, ωστόσο μερικά χρόνια νωρίτερα οι Αρχές έχουν κληθεί αρκετές φορές να εξιχνιάσουν υποθέσεις που αφορούν δολοφονίες για τις οποίες ευθύνεται ο υπόκοσμος.

Το χρονικό των εκτελέσεων

Ο 57χρονος Κάπο Ντι Κάπι, ή αλλιώς ο Νονός των Νονών, ο οποίος ήταν ίσως το μεγαλύτερο όνομα στη νύχτα, βρίσκεται έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι. Δύο δράστες της προσεγγίζουν το σημείο. Ο ένας από αυτούς πλησιάζει τρέχοντας το αυτοκίνητο του 57χρονου. Τον εκτελεί εν ψυχρώ, ενώ βρίσκεται μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του.

Ο 57χρονος δεν πρόλαβε καν να αγγίξει το όπλο το οποίο είχε αφήσει στη θέση του συνοδηγού. Εκείνη τη στιγμή, η εκτέλεση αυτή θεωρήθηκε το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στη νύχτα και είναι η δολοφονία ορόσημο στον πόλεμο της μαφίας.

Ήδη ο πόλεμος στη νύχτα έχει ξεκινήσει. Μόλις λίγους μήνες αργότερα θα αποδεικνυόταν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν υπάρχει πλέον άγραφοι κανόνες στη νύχτα. Μόλις 9 μήνες αργότερα οι ψυχροί εκτελεστές θα γάζωναν μία 33χρονη γυναίκα στο πάρκινγκ του σπιτιού της στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018.

Μία 33χρονη γυναίκα, γνωστή στη νύχτα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως Μπέλα Μάφια, επιστρέφει αργά τη νύχτα στο σπίτι της στην Κηφισιά. Ανοίγει την πόρτα του πάρκινγκ για να σταθμεύσει το αυτοκίνητο της.

Η ίδια δεν το γνωρίζει – αλλά δεν είναι μόνη της. Κάποιος ή κάποιοι που είχαν κρυφτεί έξω από το σπίτι μπαίνουν μαζί της στο γκαράζ. Μέσα στο σκοτάδι, το μόνο που προλαβαίνει να δει η 33χρονη είναι η κάνη του Καλάσνικοφ που τη σημαδεύει. Δέχεται 16 σφαίρες και πέφτει νεκρή. Την βρίσκει η μητέρα της σε μία λίμνη αίματος το επόμενο μεσημέρι.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Μπέλα Μάφια είχε μπει στο στόχαστρο. Είχε τραυματιστεί από σφαίρες στο κεφάλι και τον Οκτώβριο του 2011, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Τότε ήταν 7 μηνών έγκυος.

Η δύσκολη χρονιά του 2018
Το 2018 ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές για τις διωκτικές Αρχές καθώς εκτελέστηκαν τα περισσότερα συμβόλαια θανάτου των τελευταίων χρόνων. Συνολικά 7 δολοφονίες πρωτοκλασάτων μελών των συμμοριών, σκοτώνονται και σημαίνει συναγερμός τόσο στην Αστυνομία όσο και στα κυκλώματα της νύχτας.

Η δολοφονία του «Καράφλα»
27 Ιουνίου του 2018. Είναι λίγο μετά τις 9.30 το πρωί σε κεντρικό σημείο του Παλαιού Φαλήρου. Ανοίγει κάρτα στην Άμεση Δράση για περιστατικό πυροβολισμών στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων. Οι αστυνομικοί που φτάνουν στο σημείο βρίσκουν δίπλα στο αυτοκίνητο του έναν αιμόφυρτο άντρα. Γύρω του 60 κάλυκες. Αμέσως το θύμα ταυτοποιείται. Γνωστός ως «καράφλας» στα κυκλώματα της νύχτας, είναι ακόμα ένα θύμα του πολέμου της νύχτας.

Ήταν ένα από τα θύματα που προλαβαίνει να πυροβολήσει τους εκτελεστές του. Δέχεται όμως 10 σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα και λίγο αργότερα αφήνει στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή.

Η εκτέλεση του «Θείου Τζο»
Δευτέρα του Πάσχα του 2022. Για πρώτη φορά, μία στυγνή δολοφονία γίνεται μπροστά στην οικογένεια του θύματος. Ο «θείος Τζό» εκτελείται με 10 σφαίρες στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια με τους 4 δράστες να διαφεύγουν με μηχανές από το σημείο. Η μία χαλάει και την εγκαταλείπουν. Η μηχανή εντοπίζεται από τους αστυνομικούς – δεν προδίδει όμως τους εκτελεστές οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι ακόμα και σήμερα.

Η πρώτη εκτέλεση
3 Μαΐου του 2017. Ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του υποκόσμου, ένας 47χρονος ο οποίος ήταν γνωστός στη νύχτα ήδη από την δεκαετία του 80 δολοφονείται τη στιγμή που πηγαίνει τον γιό του στο σχολείο, στα Γλυκά Νερά. Ο κώδικας ηθικής της μαφίας που ήθελε να μην γίνονται εκτελέσεις μπροστά σε γυναίκες και παιδιά σπάει για πρώτη φορά. Τότε ήταν που άνοιξε ο κύκλος του αίματος.

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας καλεί τα μέλη του σε Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα…

16 Ιανουαρίου 2024

Βολές κατά του δημάρχου Νοτίου Πηλίου από τον συνδυασμό “Δυναμικά Μπροστά”

  Βολές κατά του δημάρχου Νοτίου Πηλίου από τη δημοτική σύμβουλο Σηπιάδος με τον συνδιασμό…

16 Ιανουαρίου 2024

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” και οι καρποί του εθελοντισμού, σε μαθητές του 3ου ΓΕΛ

Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως…

16 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς υποθηκοφυλακείο έμεινε από χθες ο Αλμυρός

  Τελευταία ημέρα ήταν η χθεσινή που λειτούργησε το υποθηκοφυλακείο Αλμυρού, καθώς τέθηκε σε ισχύ…

16 Ιανουαρίου 2024

Κλείδωσαν ηλικιωμένη μέσα στο νεκροταφείο

Σαν να μην ήταν αρκετός ο πόνος που ένιωθε μια ηλικιωμένη γυναίκα για τον πρόωρο…

16 Ιανουαρίου 2024

Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία μαζί με τον σύντροφό της

Νεκρή εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, κοντά σε γεφύρι, στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας…

16 Ιανουαρίου 2024