Κατηγορίες: Κόσμος

Τα ακραία ερωτικά γράμματα του Λόρενς Ολιβιές στην Βίβιαν Λι

Δύο γίγαντες της υποκριτικής, δύο Βρετανοί θρύλοι ο Λώρενς Ολιβιέ και η Βίβιαν Λι παρουσιάζουν μια λιγότερο γνωστή πλευρά τους μέσα από την ερωτική τους αλληλογραφία. Διακόσια γράμματα που δεν είχαν δει το φως της ημέρας παρουσίαζονται για πρώτη φορά δημοσίως και αποκαλύπτουν τις ιδιαίτερες στιγμές του ζευγαριού και πολύ προσωπικές τους σκέψεις.

Τα γράμματα που βρίσκονται στο Μουσείο Victoria and Albert, ιχνηλατούν την θυελλώδη σχέση του Ολιβιέ με την Λι, που ξεκίνησε το 1936 όταν έπαιξαν τους εραστές στην ταινία Fire Over England. Ο Ολιβιέ ήταν τότε παντρεμένος και τα γράμματα ήταν ο τρόπος να διατηρήσουν την σχέση τους ως το 1940 κρυφή.

Σε ένα από τα γράμματα ο ηθοποιός αναφέρει «Ξύπνησα και ήμουν τρελός από πόθο για σένα αγάπη μου… Ω Θεέ μου πόσο σε ήθελα. Ίσως να χαϊδευόσουν και εσύ».

«Αγάπη μου δεν έχω κάνει σεξ. Το έχω σκεφτεί, αλλά δεν θέλω ούτε να αυτο-ικανοποιηθώ, όχι χωρίς εσένα οπότε το αποφεύγω. Ξέρω ότι δεν θα βοηθήσει. Αν αγαπιόμασταν μόνο σωματικά υποθέτω ότι θα ήταν εντάξει. Αλλά εγώ σε αγαπώ με όλο μου το είναι, με όλη μου την ψυχή» γράφει ο Ολιβιέ κάπου στο 1938. Σε ένα ακόμα παθιασμένο γράμμα ο Ολιβιέ γράφει «Κάθομαι γυμνός και ακουμπάω το εσώρουχο σου πάνω στα γεννητικά μου όργανα. Σε θέλω τόσο έντονα, σε αγαπάω και σε λατρεύω και σε θέλω».

Ο Ολιβιέ αποκαλεί την Λι με τα πιο τρυφερά υποκοριστικά και της γράφει «Είσαι στις σκέψεις μου και ζυγίζεις τόσο βαριά μέσα στην καρδιά μου συνεχώς, υπάρχω μόνο για να σε ξαναδώ και μόνο αυτό με νοιάζει».

Η Λι το 1939, κέρδισε τον ρόλο της Σκάρλετ Ο’Χάρα στο Όσα παίρνει ο Άνεμος, και η αλληλογραφία εκείνης της εποχής αποκαλύπτει ότι δυσκολευόταν πάρα πολύ με τον ρόλο καθώς πίστευε ότι η ταινία θα ήταν μια αποτυχία.

Δίνοντας συμβουλές στην ερωμένη του ο Ολιβιέ γράφει «Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνη για να πετύχεις στον κινηματογράφο αλλά είναι απαραίτητο για την αυτοεκτίμηση σου. Μπορεί όμως να γίνεις βαρετή. Αλλά ποτέ σε εμένα. Στον εαυτό σου μόνο και εξαιτίας αυτού και στους άλλους».

Σε άλλο γράμμα, όταν πια το 1940 στους κύκλους του Χόλιγουντ η σχέση τους ήταν γνωστή στους κύκλους του Χόλιγουντ ο Ολιβιέ γράφει: «είμαστε δημοφιλές σκάνδαλο, ή μάλλον αρκετά δημόσιο. Για αυτό ας είμαστε καλαίσθητοι και διακριτικοί. Μπορείς να το παίζεις χαρούμενη και να υποκρίνεσαι; Όχι αγάπη μου γιατί η φήμη σου έχει μεγαλώσει ακριβώς λόγω του σκανδάλου».

Οι δύο ηθοποιοί παντρεύτηκαν το 1940 και γράμματα μεταξύ τους μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 50 δείχνουν ότι το πάθος έμεινε πάρα πολύ ζωντανό μεταξύ τους και μετά από δέκα χρόνια γάμου.

Η Λι γράφει το 1950 ενώ είναι μακριά από τον άνδρα της «Αν ήμασταν τώρα μαζί, θα ήταν όλα πιο όμορφα, όλα είναι πάντα πιο όμορφα όταν είσαι δίπλα μου. Όταν με σκέφτεσαι να ξέρεις ότι είμαι δίπλα σου».

Η Λι που έπασχε από διπολική διαταραχή είχε μια σειρά από κρίσεις και αυτό ζόρισε την σχέση τους, και έτσι χώρισαν το 1960. Παρ’ ότι ο Ολιβιέ ξαναπαντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα την ηθοποιό Joan Plowright, το ζευγάρι διατήρησε την αλληλογραφία του. Αλλά και όμως δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ μέχρι τον θάνατο της τον Μάιο του 1967.

Πηγή:protothema.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φυσικό αέριο: Κάτω από τα 40 ευρώ η τιμή στην Ευρώπη – Στο 94% η πληρότητα των αποθηκών

Κάτω από τα 40 ευρώ η μεγαβατώρα μειώθηκε σήμερα η τιμή αναφοράς για το φυσικό…

5 Δεκεμβρίου 2023

Σύνδρομο λευκού πνεύμονα: Ανησυχία για τη μυστηριώδη πνευμονία σε παιδιά – «Σίγουρα θα έχουμε περιστατικά στην Ελλάδα », λέει ο Μαγιορκίνης

Την ανησυχία του για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα», που έχει παρατηρηθεί σε παιδιά στην…

5 Δεκεμβρίου 2023

Συμμορία εφήβων μαχαίρωσε στην καρδιά 15χρονο, γιατί ήταν από «αντίπαλη» περιοχή

Σε έξαρση βρίσκεται η εγκληματικότητα των νέων σε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης και αυτό…

5 Δεκεμβρίου 2023

Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτησαν την 22χρονη Τζούλια – Η γυναικοκτονία που γέμισε τους ιταλικούς δρόμους

Η Ιταλία αποχαιρέτησε την 22χρονη Τζούλια, τη φοιτήτρια που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της…

5 Δεκεμβρίου 2023

Γερμανία: Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία, ανάμεσά τους ένα παιδί

Σε λευκό κλοιό έχουν περιέλθει πολλές περιοχές της Κεντρικής Ευρώπης αυτο το Σαββατοκύριακο, με τα…

5 Δεκεμβρίου 2023

Πότε θα πρέπει να επιλέξετε τιμολόγιο ρεύματος

Να περιμένουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 οι καταναλωτές πριν αποφασίσουν ποιο τιμολόγιο θα επιλέξουν.…

5 Δεκεμβρίου 2023