Τοπικά

Τα Άγια Θεοφάνεια στο Βόλο

Με λαμπρότητα η τοπική εκκλησία θα γιορτάσει και φέτος τα Θεοφάνεια, με επίκεντρο του εορτασμού τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή των Θεοφανείων (5/1), από τις 5.00 π.μ έως τις 8.30 π.μ., στους ιερούς ναούς θα τελεστούν οι Ακολουθίες του Όρθρου, των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών της εορτής, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος της οποίας θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός. Αμέσως μετά, οι ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.

Στις 6.00 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχιμ. Σίμων Δερβίσης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει τον Μέγα Αγιασμό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιεράς Εικόνος των Θεοφανείων στους δρόμους του Βόλου, με κατάληξη την παραλία, όπου ο Μητροπολίτης θα τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων από πλοιάριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το