Τοπικά

Τα 20χρονά του γιορτάζει το Τμήμα Οικονομικών – Με διάφορες εκδηλώσεις στο τρίτο δεκαήμερο τον Μάιο

Τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή του θα γιορτάσει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις 28 μέχρι και τις 31 Μαΐου με διάφορες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τόσο τη διάσταση της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων όσο και της επίδρασης που έχει στη ζωή μας η οικονομία της γνώσης.
Ο χώρος των εκδηλώσεων θα είναι το ανακαινισμένο κτίριο Ματσάγγου, όπου εδώ και δύο χρόνια διεξάγονται τα μαθήματα.

Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης επισήμανε πως «προγραμματίζουμε διάφορες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Τρίτη 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν τρεις μέρες μετά. Η αρχή θα γίνει την Τρίτη, όπου με την εκδήλωση αυτή θα επιχειρήσουμε να απευθυνθούμε στους φοιτητές του Τμήματός μας. Ειδικότερα απόφοιτοι του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος, αλλά και διδάκτορες που έχουν πετύχει διάφορα πράγματα στην επαγγελματική τους εξέλιξη, θα μιλήσουν στους φοιτητές για το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης και των προοπτικών που υπάρχουν. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει μια μουσική εκδήλωση στο ισόγειο. Την Τετάρτη θα γίνει η κεντρική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος παρουσία εκπροσώπων των αρχών του τόπου».

Την Πέμπτη το μεσημέρι θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας ένας καθηγητής από το Στάνφορντ και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το διεθνές οικονομικό συνέδριο που έχει θέμα «οικονομία της γνώσης». Είναι η πρώτη φορά που το Τμήμα ασχολείται με το θέμα αυτό εστιάζοντας στην οικονομική πλευρά της γνώσης, στους θεσμούς που παράγουν γνώση και αποτελέσματα. Το συνέδριο που διεξάγεται ανά δύο χρόνια, θα διαρκέσει από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα επιχειρηθεί να γίνει και μια όμορφη διακόσμηση στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ξεκίνησε να λειτουργεί το 1999. Ο κ. Ζουμπουλάκης είναι από τους δημιουργούς του Τμήματος, καθώς ο ίδιος δίδασκε στο πανεπιστήμιο από το 1991. «Το Τμήμα μεγάλωσε, είναι αναγνωρίσιμο, έχει πολλούς και νέους συναδέλφους. Ενδεικτικά στα 20 χρόνια λειτουργίας του μόνο ένας καθηγητής έχει συνταξιοδοτηθεί, ενώ επίκειται φέτος ακόμη μια συνταξιοδότηση. Το Τμήμα είναι δραστήριο και ζωντανό. Για τη γνώση που προσφέρει, εκτιμάται από την ελληνική κοινωνία, καθώς βάσει των στοιχείων που έχουμε, είμαστε το πρώτο σε επιλογές υποψηφίων στα μηχανογραφικά δελτία μεταξύ των Οικονομικών Τμημάτων που λειτουργούν στην επαρχία. Επίσης σε λίγο καιρό θα έχουμε έτοιμη και μια μελέτη για την εργασιακή αποκατάσταση των αποφοίτων που ήδη διεξάγεται και έχουν ερωτηθεί 100 άτομα περίπου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που γέφυρα κομματιάζεται από ορμητικό κύμα λασποβροχής

Προβλήματα σε δημόσιες υποδομές προκάλεσε στο πέρασμα της σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή. Από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Σάλος στην Κίνα: Πρωταθλητής του σκάκι… αφόδευσε σε μπανιέρα ξενοδοχείου – Αφαιρέθηκε ο τίτλος του

Ο πρωταθλητής του κινέζικου σκακιού, Yan Chenglong, έχασε τον τίτλο του μετά από καταγγελίες για…

27 Δεκεμβρίου 2023

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (video)

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πλημμυροπαθείς: Έως 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις πρώτης αρωγής

Από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 έχει ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει

Στα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του…

27 Δεκεμβρίου 2023