Κόσμος

Η σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο σπάει τη σιωπή της

«Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι είμαι άνθρωπος. Ότι είμαι μητέρα…». Με αυτά τα λόγια, η σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο ξεκίνησε την συνέντευξή της στην αμερικανική εφημερίδα New York Times και έστειλε το δικό της «μήνυμα» στους Αμερικανούς.

Η 30χρονη Νουρ Σαλμάν έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά από την αιματηρή επίθεση στο γκέι μπαρ του Ορλάντο και μίλησε για τη σχέση της με τον Ομάρ Ματίν.
«Δεν ήξερα τίποτα. Δεν μπορώ να συγχωρέσω αυτό που έκανε. Λυπάμαι πάρα πολύ… Πλήγωσε πολλούς ανθρώπους. Πώς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο κάποιος;» δήλωσε η Σαλμάν.
Η 30χρονη θυμάται ότι λίγο πριν το μακελειό η ζωή είχε αρχίσει να της «χαμογελά»… Ο Ματίν, ο άνθρωπος που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής 49 ανθρώπων, είχε καταφέρει να μπει σε πρόγραμμα αστυνομικής εκπαίδευσης και την είχε «στολίσει» με κοσμήματα για να το γιορτάσει. Της έδωσε την άδεια να πάει να επισκεφτεί την οικογένειά της στην Καλιφόρνια και της έδωσε και μερικά χρήματα για το ταξίδι… Και είχε σταματήσει να την χτυπάει…
Έτσι, όταν ο Ματίν της είπε εκείνο το απόγευμα ότι θα βγει με κάποιο φίλο και δεν θα φάει με την οικογένεια εκείνη του ζήτησε να μην φύγε. Εκείνος επέμεινε, την φίλησε, αγκάλιασε το τρίχρονο γιο τους και έκλεισε την πόρτα πίσω του.
Αντί του οικογενειακού δείπνου που ονειρευόταν η Σαλμάν, ο Ματίν οδήγησε δύο ώρες μέχρι το Ορλάντο και δολοφόνησε 49 ανθρώπους.
Είναι συντετριμμένη από το έγκλημα του συζύγου της και φοβάται… Φοβάται, όπως είπε η ίδια, ακόμη και να ανοίξει την τηλεόραση μήπως και ακούσει το όνομά της.
Ορισμένες ημέρες δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και έχει παραμελήσει την ανατροφή του παιδιού της. Έχει μετακομίσει τρεις φορές από την ημέρα του μακελειού και ζήτησε από την αμερικανική εφημερίδα να μην αποκαλύψει πού κατοικεί αυτή την περίοδο.
Γνώρισε τον Ματίν το 2011 μέσω διαδικτύου. Και τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά… Παρότι εκείνος ήταν θρησκευόμενος ενώ εκείνη όχι, θεώρησε ότι αυτό δεν θα επηρέαζε την σχέση τους. «Νόμιζα ότι ήταν τέλειος», θυμάται η Σαλμάν.
Όμως έξι μήνες μετά από το γάμο τους η συμπεριφορά του Ματίν άρχισε να αλλάζει. Άρχισε να την χτυπάει και να την κακοποιεί λεκτικά. Την φώναζε «σαρ», πόρνη στα Αραβικά.
Οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο και η Σαλμάν, καθώς οι πληροφορίες ότι γνώριζε το σχέδιο του συζύγου της δεν έχουν διασταυρωθεί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το