Τοπικά

Σύστημα πυρανίχνευσης στα δάση του Δήμου Βόλου – Θα κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης

Πρόταση χρηματοδότησης για την προμήθεια και εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Ευφυούς Συστήματος Έγκαιρης Πυρανίχνευσης στα δάση της περιοχής ευθύνης του, θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου, με απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή (6 μ.μ.) συνεδρίαση. Η πρόταση θα υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014 – 2020 της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Σύμφωνα με την εισήγηση η προτεινόμενη πράξη αφορά στην ανάπτυξη συστήματος ολοκληρωμένης και έγκαιρης ανίχνευσης, διαχείρισης και παρακολούθησης φαινομένων πυρκαγιάς σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας (όπως για παράδειγμα δάση, ζώνες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κ.λπ.). Το Σύστημα θα αξιοποιεί την εικόνα απλών (λειτουργία στο οπτικό ή/και υπέρυθρο φάσμα) καμερών για να ανιχνεύσει έγκαιρα καπνό ή φλόγα και στη συνέχεια θα ειδοποιείται το κέντρο ελέγχου ή οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Να αναφερθεί ότι συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 52.204 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, ενώ ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει την υποχρέωση συντήρησης του συστήματος για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών, από την αποπληρωμή της, με ίδιους πόρους του Δήμου, καθώς και της λειτουργίας της πράξης μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, με ίδιους πόρους του Δήμου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και για την ικανοποίηση των στόχων τους οποίους εξυπηρετεί.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το