Τοπικά

Σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας σε 4 χωριά του Δήμου Βόλου θα εγκαταστήσει η ΔΕΥΑΜΒ

Στην προμήθεια και εγκατάσταση  συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ σε τέσσερα χωριά του Δήμου Βόλου ενώ η λειτουργία του συστήματος αναμένεται να γίνει πριν το καλοκαίρι.  Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης για το παραπάνω έργο.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. θα εγκατασταθούν 6 συστήματα ηλεκτρονικής υδροληψίας: 2 στο Σέσκλο,  2 στο Διμήνι, 1 στις Μικροθήβες και 1 στο Αϊδίνι.

Οι αγρότες των περιοχών αυτών θα μπορούν να παίρνουν νερό από το σημείο για άρδευση χρησιμοποιώντας επαναφορτιζόμενη κάρτα, την οποία θα εισάγουν κάθε φορά στο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί στο σύστημα αρδευτικής υδροληψίας.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ, με το σύστημα αυτό θα εξοικονομηθούν μεγάλες ποσότητες νερού.
“Έπαιρναν νερό από τις παροχές και αυτοί που δεν ήταν αγρότες. Πήγαιναν οι εργολάβοι της εθνικής οδού και έπαιρναν νερό χωρίς να πληρώνουν, το ίδιο έκαναν και πολλοί μελισσοκόμοι. Μπορούσε να πάρει ο οποιοσδήποτε, τις εκμεταλλευόταν και μας άδειαζε τις δεξαμενές” είπε χαρακτηριστικά.

Το σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας αναμένεται να κατασκευαστεί σύμφωνα με τον παραπάνω σχέδιο

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το