Τοπικά

Σύστημα χάρτη με τους προσβάσιμους απινιδωτές στον Βόλο

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, πιστή στο εθελοντικό της έργο και στην προσπάθειά της για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, παραδίδει σε όλους ένα σύστημα χάρτη στο οποίο εμφανίζονται όλοι οι απινιδωτές που είναι προσβάσιμοι για το κοινό.

Πρόκειται για έναν δυναμικό χάρτη στον οποίο καταγράφονται όλοι οι διαθέσιμοι απινιδωτές και σε συνδυασμό με το σύστημα του Google Maps, έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει τη θέση μας και τους κοντινότερους σε εμάς απινιδωτές. Επίσης έχει την δυνατότητα διαμέσου συστήματος GPS να δώσει οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτούς. Η πρόσβαση στον χάρτη απινιδωτών είναι ελεύθερη για όλους διαμέσου της ιστοσελίδας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας . Προς το παρόν έχουν καταγραφεί 8 απινιδωτές στις περιοχές του Βόλου, της Ν.Ιωνίας και της Αγριάς. “Ελπίζουμε δια μέσου του αυτοματοποιημένου συστήματος της ιστοσελίδας να δηλωθούν όλο και περισσότεροι απινιδωτές, και στο τέλος να υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη κάλυψη όχι μόνο της πόλης του Βόλου αλλά και όλου του Νομού” αναφέρει στην ανακοίνωση η ΕΟΔ Μαγνησίας.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. υπάρχει θετική ανταπόκριση και προγραμματισμός, ώστε σύντομα να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διασύνδεση του συστήματος αυτού με τις επίσημες ιστοσελίδες του Δήμου και άλλων φορέων, με σκοπό την ενημέρωση τόσο των συμπολιτών μας όσο και των τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας.
Τέλος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άλλος ένας απινιδωτής προσβάσιμος απ’το κοινό θα εγκατασταθεί στην πόλη μας  με μέριμνα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  και την βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ.

Τον Χάρτη των Aπινιδωτών καθώς και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: www.hrt-magnisias.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το