Τοπικά

Σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ σε τέσσερις παραλίες της Σκιάθου

Φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, τέσσερεις παραλίες του Δήμου μας μπορούν να φιλοξενήσουν ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα. Θα βρείτε το SEATRAC στις παραλίες Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κουκουναριές, και Βρωμόλιμνος.

Το SEATRAC είναι μία μη μόνιμη εγκατάσταση που εξυπηρετεί εκατοντάδες λουόμενους κάθε χρόνο. Ο Δήμος μας έχει μπει δυναμικά στον χάρτη του προσβάσιμου τουρισμού διαθέτοντας υποδομές για όλους. Ο Δήμος σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία!


Με πάνω από 1 δισ. ανθρώπους με αναπηρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης, εκτός από ανθρώπινο δικαίωμα, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένου τόπου.
«Βασική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι η Σκιάθος να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί ενέργειες που εξασφαλίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και κάνουν τη Σκιάθο προσβάσιμη σε όλους. Οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, σε κάθε της έκφανση και σε κάθε δραστηριότητα. Έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό προϊόν, να διαμορφώσουμε υποδομές και να προσφέρουμε υπηρεσίες με βάση τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία. Σαφώς είναι πολλά ακόμα αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά είμαστε υπερήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα μπορούν ισότιμα να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Ο Δήμος θα καταθέσει μελέτη για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» του Υπουργείου Τουρισμού, το έργο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη παρεμβάσεων ημι-μόνιμων υποδομών σε παραλίες προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα ή εμποδιζομένων ατόμων γενικότερα. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος προϋπολογισμός για κάθε παραλία δεν δύναται να ξεπερνά το ποσό των 70.000 ευρώ με μέγιστο αριθμό παραλιών ανά δήμο, τέσσερις παράλιες. Συνολικά ο Δήμος Σκιάθου θα καταθέσει πρόταση για 280.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το