Τοπικά

Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των θεμάτων στις πανελλαδικές- Τα δελτία εξεταζόμενων παραλαμβάνουν οι υποψήφιοι

Για το νέο «Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης» των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο θα αντικαταστήσει το VBI, ενημερώθηκαν χθες οι διευθυντές Λυκείων της Μαγνησίας στο πλαίσιο σεμιναρίου που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την πραγματοποίηση των εξετάσεων, καθώς δύο εβδομάδες απέμειναν.
Οι διεργασίες για τη διεξαγωγή τους έχουν πυκνώσει και καθημερινές είναι οι συσκέψεις και οι προετοιμασίες, ενώ συνεχώς αποστέλλεται αλληλογραφία στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας.

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν ξεκινήσει οι δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων, μεταξύ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Λυκείων, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών Λυκείων και των καθηγητών πληροφορικής που εμπλέκονται στις διαδικασίες, στο νέο σύστημα με την ονομασία «Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης» (ΣΑΜ) το οποίο από φέτος αντικαθιστά το VBI που για χρόνια είχε συνδέσει την ύπαρξή του με τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Μάλιστα και χθες συνεχίστηκαν οι δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων.
Στο μεταξύ από χθες οι υποψήφιοι παραλαμβάνουν τα δελτία εξεταζόμενων που έχουν πλαστικοποιηθεί και τα οποία θα επιδεικνύουν, κάθε φορά που προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα.
Παράλληλα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ονόματα των καθηγητών που θα αποτελέσουν τις λυκειακές επιτροπές.
Αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα στη Γ’ Τάξη Λυκείου, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέχρι τις 11 Ιουνίου.
Σημειώνεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 14 Ιουνίου, επομένως έχουν απομείνει λιγότερες από δεκαπέντε μέρες.

Οι απουσίες
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για τις απουσίες των μαθητών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, όπου ουσιαστικά δίνεται η δυνατότητα να μη ληφθούν υπόψη, αφού πρόκειται για καταστάσεις ανωτέρας βίας.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε διευθυντής Λυκείου «θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ένας υποψήφιος για να μείνει από απουσίες».

Μήνυμα περιφερειακού
Ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης ανέφερε σε χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων πως «με τη λήξη των μαθημάτων και την αποφοίτησή σας από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη συνολική πορεία σας στον χώρο των σχολείων σας, επειδή με τη στάση σας και την εν γένει συμπεριφορά σας βοηθήσατε τους εκπαιδευτικούς σας να ανταποκριθούν καλύτερα στο δύσκολο έργο τους και καταθέσατε, κατά καιρούς, σκέψεις και προβληματισμούς σας για την εκπαιδευτική διαδικασία. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον τελευταίο αγώνα σας ως μαθητών που αρχίζει σε λίγες ημέρες και να εκπληρωθούν οι στόχοι και οι επιθυμίες σας στον μέγιστο βαθμό, χωρίς όμως να λησμονείτε πως η επιτυχία στη ζωή του ανθρώπου είναι να κατακτά τις κορυφές που ο ίδιος βλέπει και, βεβαίως, να σηκώνεται, όταν για κάποιο λόγο πέφτει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το