Κόσμος

Σύστημα αναγνώρισης ταυτοποιεί άτομα ακόμα κι αν φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό

Ατομα ακόμα κι αν φοράνε μάσκες κατά του κορωνοϊού θα μπορεί να αναγνωρίζει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου που ανέπτυξε η ιαπωνική εταιρεία NEC. Η τεχνολογία επικεντρώνεται στα σημεία του προσώπου τα οποία δεν καλύπτει η μάσκα και σύμφωνα με όσα επισημαίνει η εταιρεία, χρειάζεται λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για την αναγνώριση που είναι 99,9% ακριβής.

Η εταιρεία εργαζόταν ήδη πάνω σε ένα σύστημα που είχε να κάνει με αυτούς που φοράνε μάσκες λόγω αλλεργιών όταν χτύπησε η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Οι ανάγκες αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω της κατάστασης με τον κορoνοϊό, καθώς η κατάσταση έκτακτης ανάγκης (πέρυσι) συνεχιζόταν για πολύ, και έτσι φέραμε αυτή την τεχνολογία στη αγορά» είπε ο Σίνγια Τακασίμα, στέλεχος της NEC.

Το σύστημα διαπιστώνει πότε κάποιος φορά μάσκα και εστιάζει στα σημεία που δεν καλύπτονται, όπως τα μάτια και η περιοχή γύρω από αυτά, για να διαπιστώσει την ταυτότητά του. Οι χρήστες καταχωρούν από πριν μια φωτογραφία του προσώπου τους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το