Ελλάδα

Σύστημα 112: Την Πρωτοχρονιά ξεκινά η κανονική λειτουργία του

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η τελική σύσκεψη ενόψει της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης “112”. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος. Πρόσθεσε επίσης ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η σχετική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αριθμού.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όπου υπάρχει βούληση, σχέδιο και σωστή ηγεσία μπορούν τα υπουργεία να συνεργάζονται αποτελεσματικά για να μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα» και συμπλήρωσε πως «από εδώ και στο εξής εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου και το οποίο στην κυριολεξία θα σώσει ζωές».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, στο πρώτο δίμηνο του επόμενου έτους η κυβέρνηση θα νομοθετήσει για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας. «Μια από τις άμεσες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα τα οποία μας υποχρεώνουν να είμαστε σε αυξημένο επίπεδο ετοιμότητας. Πιστεύω πως δώσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής το καλοκαίρι αλλά και με τις πλημμύρες. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι πρέπει να πάμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και οργάνωσης» είπε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το