Ελλάδα

Σύστημα 112: Στη Σύρο η πρώτη δοκιμή για την «ενδιάμεση λύση» στις 31 Ιουλίου

Θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου στη Σύρο το σύστημα μαζικής αποστολής SMS σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Το μήνυμα που θα ενημερώνει ότι πρόκειται για δοκιμή και ότι δεν απαιτείται από τους απόδεκτες να κάνουν κάποια ενέργεια, θα το λάβουν όσοι βρίσκονται με το… κινητό τους στη Σύρο και δεν είναι μέσω roaming. H διαχείριση και αποστολή του μηνύματος θα γίνει από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου και θα βρεθεί ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η «ενδιάμεση λύση» με SMS έχει εξαγγελθεί την 12η Ιουλίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μια προσωρινή κάλυψη λειτουργιών του συστήματος 112 που δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, μέσω της αποστολής συμβατικών SMS σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος.

Η «ενδιάμεση λύση» με SMS, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα παραδοθεί πλήρως λειτουργική εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μήνα που τέθηκε από τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης του 112 (το οποίο θα έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2019), θα διεξαχθεί δοκιμή αποστολής ειδοποιήσεων CBS σε όσα κινητά θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην ίδια περιοχή.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το