Τοπικά

Συστατικές επιστολές για σπουδές στο εξωτερικό ζητούν όλο και περισσότεροι υποψήφιοι της Μαγνησίας 

Αυξημένο είναι φέτος το ενδιαφέρον υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων να σπουδάσουν στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα δεν μπορούν να εισαχθούν στη Σχολή που επιθυμούν έχοντας γράψει είτε καλά είτε όχι.
Γι’ αυτό το λόγο και είναι περισσότεροι αυτοί που επιδιώκουν να λάβουν μια συστατική επιστολή από τους καθηγητές του σχολείου τους για να την αποστείλουν στο εξωτερικό μαζί βέβαια με τον βαθμό του απολυτηρίου που παίζει ρόλο σε αρκετά Πανεπιστήμια.

Μπορεί να απομένει περίπου ένας μήνας για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, ωστόσο υπάρχουν υποψήφιοι από τον Βόλο, οι οποίοι έχουν πάρει ήδη τις αποφάσεις τους επιλέγοντας να στραφούν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν. Χώρες του ενδιαφέροντός τους η Ιταλία, η Αγγλία, η Κύπρος και άλλες.
Το εξωτερικό πάντα παραμένει μια άμεση και ενδιαφέρουσα επιλογή για τον υποψήφιο που θέλει να σπουδάσει τη σχολή που ονειρεύεται αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει στην Ελλάδα.
Φέτος μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν αριστούχοι υποψήφιοι κάποιοι εκ των οποίων δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν εκεί που θέλουν, όπως στην Ιατρική, όπου οι θέσεις εισακτέων μειώθηκαν και οι βάσεις αναμένεται να σημειώσουν άνοδο.

Ιδιαίτερα για τη σχολή αυτή δεν αποκλείεται φέτος να υπάρχουν υποψήφιοι με 18.500 μόρια που θα μείνουν εκτός ιατρικών. Και αυτοί οι υποψήφιοι δεν θέλουν κάποια άλλη σχολή, άρα η επιλογή τους είναι οι σπουδές στο εξωτερικό. Βέβαια κάποιοι μπορεί να δώσουν ξανά πανελλαδικές.

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου κ. Ανδρέας Συκιώτης επισήμανε πως στο σχολείο αυξήθηκαν οι υποψήφιοι που ζήτησαν να λάβουν συστατική επιστολή από τους καθηγητές, ώστε να την προσκομίσουν στο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να μεταβούν για σπουδές. Φέτος το ενδιαφέρον για σπουδές στο εξωτερικό είναι πιο έντονο, ενώ κάποιοι το βλέπουν μελλοντικά και ως αφορμή για να βρουν εργασία εκεί, γνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί γενικά στην Ελλάδα».

Επίσης άλλοι διευθυντές υπογράμμισαν το ενδιαφέρον που υπάρχει από μαθητές για τα πανεπιστήμια της Κύπρου, όπου μάλιστα λειτουργούν και οργανωμένες υποδομές στη στέγαση, τη σίτιση, ενώ τα προσφερόμενα επιστημονικά αντικείμενα είναι αρκετά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το