Τοπικά

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Βόλου κατά της δημοτικής αρχής για τη στάση της απέναντι στο Πανεπιστήμιο

Η «διαμάχη» του Δήμου Βόλου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου στην οδό Σέκερη, απασχόλησε για ακόμη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Ο Δήμος Βόλου απέρριψε την ένσταση του Πανεπιστημίου και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για «εχθροπραξία», «εγωιστικές λογικές» αλλά και «εξυπηρέτηση ιδιωτών».

Αναλυτικά, η επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Νάνσυ Καπούλα δήλωσε ότι είναι αρνητική στην απόρριψη της έντασης και της εξέτασής της επισημαίνοντας ότι για άλλη μία φορά δεν κλήθηκε το Πανεπιστήμιο στη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μία σοβαρή απόφαση. «Συνεχίζεται μία εχθροπραξία εναντίον του μεγαλύτερου επενδυτή της πόλης. Κάνετε τα πάντα για να μεταφέρει τις δράσεις του αλλού. Ο Δήμος Τρικκαίων παραχωρεί 16 στρέμματα για να κάνει το Συνεδριακό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εσείς με αυτή την απόφαση είναι σαν να λέτε στο Πανεπιστήμιο «φύγε και δεν σε θέλω» είπε στην τοποθέτησή του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Βόλος Ανατροπή Δημιουργία» Απόστολος Παπαδούλης σημείωσε πως ο Δήμος Βόλου δεν έχει αξιολογήσει τη σημαντική συμβολή του Πανεπιστημίου στην οικονομία της πόλης και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν προσκλήθηκε να συμμετέχει στη συνεδρίαση. «Σήμερα ο Δήμος Βόλου έρχεται να τα βάλει με το Πανεπιστήμιο για να δείξει ποιος είναι ο κυρίαρχος στην πόλη. Αυτό όμως έχει κόστος. Το Πανεπιστήμιο ανήκει στη Θεσσαλία. Αυτό που είπε ο κ.Αποστολάκης είναι αποδεδειγμένο. Ο Δήμος Βόλου πρέπει να σταματήσει τις εγωιστικές λογικές. Πρέπει να αρχίσουν να πλησιάζουν σε κοινούς στόχους. Δεν έχουμε πολλούς πόρους για να προσβλέπουμε σε ανάπτυξη. Μόνο το Πανεπιστήμιο και το λιμάνι έμειναν».

Τέλος, ο Απόστολος Ριζόπουλος τόνισε ότι η ΛΑΣ βλέπει το ζήτημα από την πλευρά των εκπαιδευτικών αναγκών. «Το οικόπεδο χρειάζεται γι’ αυτές τις ανάγκες. Βλέπουμε πίσω από τις κινήσεις του Δήμου ότι βρήκε την ευκαιρία να το αποχαρακτηρίσει για να το πάρουν ιδιώτες» δήλωσε.

Αντιδράσεις για την καθυστέρηση συζήτησης του σχεδίου “Ιόλαος”
Αντιδράσεις εξέφρασαν οι αντιπολιτεύσεις και για το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” του Δήμου Βόλου, τονίζοντας ότι ήρθε προς συζήτηση στο τέλος Μαΐου. Οι επικεφαλής, με εξαίρεση την κ. Καπούλα, ψήφισαν αρνητικά.
Ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης από την παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” παρατήρησε ότι το θέμα έρχεται προς συζήτηση στα τέλη Μαϊου, ενώ περιλαμβάνει δράσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει από τον Απρίλιο. «Τα θέματα ουσίας, είναι αυτές οι δράσεις. Ερχόμαστε να εγκρίνουμε τώρα το σχέδιο δράσης. Και πότε θα το υλοποιήσουμε; Το δίμηνο Ιουνίου –Ιουλίου; Τέτοια θέματα πρέπει να συζητούνται τον Φεβρουάριο» τόνισε.

Ο κ. Παπαδούλης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είναι μια γραφειοκρατική ρουτίνα που πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου. «Το μόνο που κάνουμε είναι να δείξουμε ότι ο Δήμος Βόλου στα χαρτιά το έχει έτοιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι, υπεύθυνοι και έγκαιροι» πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος επισήμανε ότι διατίθενται ψίχουλα για την πυροπροστασία. Στον Δήμο Βόλου μόνο 139.000 ευρώ για πυροπροστασία. Και αν αναλογιστούμε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία… Έχουμε τέσσερα πυροφυλάκια και στον Βόλο μένουν οχτώ πυροσβέστες. Στη Σκιάθο είναι αποσπασμένοι 42 πυροσβέστες για τη Fraport. To σχέδιο Ιόλαος είναι σχέδιο επί χάρτου. Υπάρχει μόνο μία υπάλληλος στην Πολιτική Προστασία του Δήμου και δεν υπάρχει σταθερό προσωπικό για την πυροπροστασία” δήλωσε. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει χαρτογραφημένο σχέδιο των αγροτικών δρόμων για να αποτελέσουν σχέδιο διαφυγής αν συμβεί κάτι, σημειώνοντας ότι το σχέδιο ήρθε προς συζήτηση 24 ημέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το