Τοπικά

Σύσκεψη στον Δήμο Βόλου για την τύχη των αδεσπότων που υποσιτίζονται μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου και με συμμετοχή του αναδόχου του προγράμματος περισυλλογής και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για την τύχη των αδέσποτων ζώων καθώς κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα, μετά τα μέτρα για τη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας που έχουν επιβληθεί, αφού τα περισσότερα σιτίζονταν από φιλόζωους επαγγελματίες ή εργαζόμενους που σήμερα λόγω του κορωνοϊού παραμένουν μακριά από τις εργασίες τους.

Παράλληλα τέθηκε και το εξ ίσου σοβαρό θέμα της αύξησης των περιστατικών με επιθέσεις κατά πολιτών σε διάφορα σημεία της πόλης, από αγέλες σκυλιών, η επιθετικότητα των οποίων αυξάνεται λόγω ακριβώς της αδυναμίας εξεύρεσης τροφής.

Όπως αποφασίστηκε από το Δήμο θα διατεθούν ικανές ποσότητες ζωοτροφών τόσο σε φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής, όσο και σε μεμονωμένους φιλόζωους, που είναι γνωστοί στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία, ενώ θα τοποθετηθούν και σε σημεία της πόλης, κυρίως σε σημεία, όπου επαγγελματίες τα τάιζαν το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα θα συνεχιστεί πιο εντατικά η προσπάθεια περισυλλογής και στείρωσης αδέσποτων, τα οποία θα φιλοξενηθούν στο καταφύγιο των Γλαφυρών, όπου παράλληλα θα εμβολιαστούν και θα τσιπαριστούν. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε αυτά που έχουν εκδηλώσει επιθετικές προς τους ανθρώπους τάσεις και έχουν ήδη εντοπιστεί

Ακόμη από το Δήμο, και συγκεκριμένα από το κτήριο Στρεφτάρη με Γαλλίας, συνεχίζεται η προμήθεια των ειδικών εντύπων βεβαίωσης μετακίνησης για εκείνους που έχουν αναλάβει σίτιση αδέσποτων ζώων, εντός των ορίων του Δήμου. Για την έκδοση απαιτείται αναφορά σημείου, ημέρες και ώρες ταΐσματος, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις ώρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το