Τοπικά

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας για τις αποζημιώσεις του “Ιανού”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλο, του Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και της συνεργάτιδος του Υπουργείου Οικονομικών Σοφία Μάντζαρη, παρουσία του περιφ. συμβούλου Ιωάννη Τέα και υπηρεσιακών παραγόντων των Υπηρεσιών της Π.Ε.Μ.Σ. με επίκεντρο της συνάντησης την πορεία των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του Ιανού στην περιοχή της Μαγνησίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το Γ.Γ. κ. Τριαντόπουλο για την προσήνεια και αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει σχετικά με τη δραστηριότητά του και το συντονισμό τόσο στο Νομό όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, που κλήθηκε να συμβάλλει, και αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή του στις διαδικασίες. Παράλληλα εξήρε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείο Οικονομικών και την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων του Ιανού, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στις πληγείσες περιοχές και να καλλιεργηθούν ξανά οι εκτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή του 75% των πληγέντων εκτάσεων και θα αποπερατωθεί εντός των προσεχών ημερών το σύνολο των εκτιμήσεων. Από την πλευρά του ο Γ.Γ. ευχαρίστησε για τη συνεργασία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν αρκεί μόνο ο ένας για να ευδοκιμήσει η προσπάθεια και με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη, της Αντιπεριφερειάρχη και των υπηρεσιακών παραγόντων υλοποιήσαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ως προς αυτό δήλωσε ότι ειδικά στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία οι διαδικασίες κινήθηκαν με πρωτόγνωρη ταχύτητα από την πλευρά των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο και αποτελούν σημείο αναφοράς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημιώσεων, σημείωσε, κύλησαν άμεσα και ομαλά με τους πληγέντες πολίτες να διακατέχονται από αίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης από την Πολιτεία, τόσο ηθικής όσο και υλικής.
Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κρατική Αρωγή προς επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές και συντονισμός σχετικών θεμάτων». Λόγω της πρόσφατης διαδικασίας με τον Ιανό και τη βιωματική εικόνα όλων των εμπλεκομένων έγιναν στοχευμένες προτάσεις και διευκρινίσεις για τροποποίηση ορισμένων διατάξεων στο νομοσχέδιο, που λήφθηκαν υπόψη από τους συμμετέχοντες και θα καταγραφούν παράλληλα στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το