Τοπικά

Σύσκεψη σωματείων αύριο Τετάρτη στην αυλή του Μεταξουργείου στις 6:30 μμ.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να φέρει το νομοσχέδιο με τα δεκάωρα και τις απλήρωτες υπερωρίες. Γι’ αυτό και τα σωματεία που έχουν αναφορά στο ΚΚΕ ετοιμάζουν “αποφασιστική, μαζική απάντηση”.

Σύμφωνα με τα σωματεία, το  νέο αντεργατικό νομοσχέδιο οι όροι δουλειάς των εργαζομένων, ο μισθός, η ασφάλιση θα χειροτερέψουν. Η απληρωσιά θα γενικευτεί γιατί πιο μπροστά από τους νόμους του κράτους (που είναι έτσι κι αλλιώς αντεργατικοί) πηγαίνουν οι νόμοι του κεφαλαίου που επιβάλλονται μέσα στους τόπους δουλειάς. Οι νόμοι του κράτους νομιμοποιούν τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, την καθημερινή και με ένταση πρακτική της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη στην επίθεση. Τα χρόνια των μνημονίων μάς φόρτωσαν με ένα σωρό αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε την 12ωρη αδιάκοπη εργασία στους νοσοκομειακούς γιατρούς στο πλαίσιο του νόμου της διευθέτησης εργασίας. Ψήφισε τον απεργοκτόνο νόμο. Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη με το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Προώθησε, εν μέσω πανδημίας, το μίνι Εργασιακό που χτυπάει μισθούς, εργασιακές σχέσεις. Ετοιμάζει νέο χτύπημα καταργώντας το 8ωρο και επιβάλλοντας την απλήρωτη δουλειά. Πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα στην καταστολή απέναντι στα Συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας. Όλοι αυτοί οι νόμοι και τα αντεργατικά σχέδια στην αρχή λανσάρονταν ότι είχαν δήθεν χαρακτήρα φιλεργατικό, ως αναγκαία, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Ήταν δήθεν προσωρινά, αλλά έχουν μείνει μόνιμα.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα στην οργάνωση του αγώνα. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Μπορεί ο Χατζηδάκης να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι να μένουν απλήρωτοι, να κερδίζουν ρεπό και άδειες για να “μαζεύουν ελιές”, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας τέτοιος εργαζόμενος. Ξέρουμε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Αυτή η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στον αγώνα για να γίνει πράξη το δίκιο του εργάτη.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει αυτό το έκτρωμα για συζήτηση στη Βουλή.

Απαιτούμε να καταργηθούν οι νόμοι διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, οι νόμοι που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων, το «μίνι Εργασιακό» του Χατζηδάκη που πέρασε εν μέσω πανδημίας”

Τα σωματεία που οργανώνουν τη σύσκεψη είναι:  Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” ,  Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Νέας Ιωνίας , Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το