Τοπικά

Σύσκεψη για το δεκατιανό των άπορων μαθητών αύριο στη Μητρόπολη Δημητριάδος 

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό και προγραμματισμό για τη διάθεση δεκατιανού σε άπορους μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, οι δύο διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Γιώργος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης, καθώς οι εντεταλμένοι ιερείς από τις ενορίες.

«Εδώ και έξι χρόνια έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία τα σχολεία μια προσπάθεια για να καλύπτουμε τις ανάγκες των άπορων μαθητών για ένα δεκατιανό. Η κρίση με τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μας ώθησε να προχωρήσουμε σε αυτή την ενέργεια, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφέρει σημαντική βοήθεια. Σύμφωνα με τα περυσινά στοιχεία περίπου 250 μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης λάμβαναν με διακριτικό τρόπο το δεκατιανό τους» τόνισε ο κ. Ιγνάτιος και πρόσθεσε πως «περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη των σχολείων θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύσκεψη παρουσία και των εντεταλμένων ιερέων, ώστε να έχουμε έναν καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό. Αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε, είναι πως η βοήθεια με το δεκατιανό πηγαίνει στους μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη και δεύτερον να υπάρχει η απόλυτη διακριτικότητα. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα πηγαίνει πολύ καλά και θέλουμε να συνεχιστεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά».
Στη σύσκεψη ιερείς θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και θα υπογραμμίσουν κάποια σημεία που χρήζουν βελτίωσης.

Οι ενορίες έχουν συνεργασία με ομάδες σχολείων που βρίσκονται στην περιοχή τους. Οι διευθυντές των σχολείων ενημερώνουν τους εντεταλμένους ιερείς πόσοι μαθητές έχουν ανάγκη για ένα δεκατιανό και ύστερα η ενορία καθημερινά διαθέτει τα φαγητά στα σχολεία μέσω των κυλικείων.
Υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις μαθητών που εκτός από δεκατιανό λαμβάνουν και μερίδα για το μεσημέρι. Είναι πολύ ξεχωριστές καταστάσεις των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Επισημαίνεται πως πρόγραμμα διάθεσης δεκατιανού υλοποίησε και ο Δήμος Βόλου.
Στο μεταξύ από το υπουργείο Παιδείας δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση για το κατά πόσο θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα με τη δωρεάν σίτιση μαθητών στα δημοτικά. Πέρυσι 1.500 μαθητές από 18 σχολεία του Βόλου σιτίζονταν στο σχολείο τους σε καθορισμένη ώρα. Ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος που γενικά άφησε θετικές εντυπώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το