Τοπικά

Συρματόπλεγμα σε αγροτικό δρόμο στη Μελανή – Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου κατέθεσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για την παρακώλυση του δρόμου στην περιοχή της Μελανής.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του τοπικού συλλόγου της περιοχής και των κατοίκων υπάρχει ένα σημείο στη Μελανή που ήταν χαρακτηρισμένο ως αγροτικός δρόμος σε τοπογραφικό που έχει θεωρηθεί από το 1998. Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου προέβη σε έρευνα με ορθοστάτες και διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο τμήμα είναι χαρακτηρισμένο ως αγροτικός δρόμος. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της Τεχνικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε η ύπαρξη περίφραξης ιδιώτη, ενός χωμάτινου κοινόχρηστου (αγροτικού) δρόμου, η οποία απαγορεύει τη διέλευση ατόμων προς την παραλία, αλλά και τη μη ελεύθερη δίοδο για την ακώλυτη και ασφαλή πρόσβαση στον αιγιαλό από τη δημόσια οδό, σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο παραπάνω αγροτικός δρόμος έκλεισε με συρπατόπλεγμα και έχει τοποθετηθεί καγκελόπορτα. Ο δήμαρχος και η Τεχνική Υπηρεσία έκαναν αυτοψία στο επίμαχο σημείο αλλά δεν βρέθηκε κάποιος ιδιοκτήτης.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αγροτικός δρόμος ενώνει τον δημοτικό δρόμο με την παραλία της Μελανής.
Χθες το μεσημέρι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κατέθεσε στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εξεταστεί αν υφίστανται ποινικές ευθύνες. Παράλληλα ο νομικός σύμβουλος αναμένεται να προχωρήσει και σε άλλες νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το