Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή αρχίζει η καμπάνια για μαζική εγγραφή νέων μελών

Την ερχόμενη Κυριακή αρχίζει, ουσιαστικά, η τρίμηνη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τη μαζική εγγραφή νέων μελών στο κόμμα. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος «Σπούτνικ» τη νέα Πολιτική Διακήρυξη που συνέταξε ο Νάσος Ηλιόπουλος και η οποία προηγουμένως θα έχει εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει αύριο Παρασκευή και το Σάββατο.

Ως εκ τούτου, στην ατζέντα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη κυριάρχησε το θέμα της διήμερης συνεδρίασης του ανώτερου οργάνου που θα αποφασίσει και για τον οδικό χάρτη για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Μετά τη μαζική εγγραφή νέων μελών -πρωτίστως μέσω μίας ψηφιακής πλατφόρμας – (θέμα που έχει ανοίξει εσωτερικές συζητήσεις για το εάν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία) το διευρυμένο και ανασυγκροτημένο κόμμα θα προχωρήσει στο Συνέδριο του μετασχηματισμού πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους. Στόχος είναι να μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα που θα εκφράζει τον αριστερό και προοδευτικό χώρο. Επομένως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το Συνέδριο θα προχωρήσει και σε αλλαγές του Καταστατικού του κόμματος που θα αφορούν ακόμη και τον τρόπο εκλογής του προέδρου από τη βάση.

Η τρίμηνη καμπάνια εγγραφής νέων μελών -σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κουμουνδούρου- θα περιλαμβάνει και «λαϊκές συνελεύσεις» ανά περιοχή με βασικούς ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα και κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σήμερα Πέμπτη έγινε ενημέρωση και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με αιχμή την πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη το οποίο δεν αποτιμήθηκε τόσο θετικό όσο επιμένει να το παρουσιάζει το Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά στο κείμενο της πολιτικής διακήρυξης διατυπώθηκαν ενστάσεις από το μέλος της Γραμματείας Πάνο Λάμπρου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το