Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Το έργο στο Νοσοκομείο του Βόλου

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιουνίου κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ακης Καλαμαράς , Ηλίας Καραπατάκης , Φωτεινή Κοκκινάκη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος , Μάκης Μπαλλής, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΔΣ Ματθαίο Δραμητινό, τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Παύλο Μαλινδρέτο, τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Κώστα Μηνδρινό και την διευθύντρια της νοσηλευτικής Κατερίνα Χαρανά.

Στην συζήτηση για τα θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο, από την πλευρά των εργαζομένων επισημάνθηκε η έλλειψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
Ο διοικητής κ. Δραμητινός αναφέρθηκε στα μεγάλα και σημαντικά έργα που αναβάθμισαν την λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου και έχουν δημιουργήσει μια πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόταν το 2015.

Συγκεκριμένα:
τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου αυξάνει κατ΄ έτος κατά 700. 000 Ε
τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν γίνει 43 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και 21 επικουρικών, ενώ βρίσκονται στην διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων 16 θέσεις μονίμων γιατρών . Σε επίπεδο προσωπικού έγιναν 21 μόνιμες προσλήψεις, 79 μετατάξεις , 48 με λοιπές σχέσεις εργασίας ( επικουρικοί, ΟΑΕΔ. Ατομικές συμβάσεις), πρόκειται να γίνει προκήρυξη 15 τουλάχιστον νέων θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ προχωρά η διαδικασία για την πλήρωση 11θέσεων επικουρικού προσωπικού.
έχουν απορροφηθεί για έργα, συνολικά 5.000.000 Ε από ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, και ιδιωτικές δωρεές, η πλειοψηφία των οποίων είναι ήδη στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, στις 32 νέες δομές που δημιουργήθηκαν με πρόσφατη αυτή του μαγνητικού τομογράφου, ενώ ο στεφανιογράφος είναι σε διαγωνιστική διαδικασία, που προβλέπεται να τελειώσει το Σεπτέμβριο.

Επί πλέον έργα 3.000.000 Ε είναι σε εξέλιξη όπως η κλινική ανακουφιστικής ιατρικής, και το μεγάλο ενεργειακό πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε το νοσοκομείο (ΕΣΠΑ υπουργείου ανάπτυξης).
Πρόσφατα ο οργανισμός του νοσοκομείου αυξήθηκε από 400 σε 460 κλίνες για να περιληφθούν οι νέες δομές αλλά και αυτές που σχεδιάζονται, όπως κλινική ανακουφιστικής ιατρικής, ογκολογική κλινική, νευρολογική κλινική, κλπ, δίνοντας την αναπτυξιακή πορεία του νοσοκομείου εκφρασμένη σε αύξηση κλινών και οργανικών θέσεων, ήδη πέρασε από κεντρικό συμβούλιο υγείας και αναμένεται σε ΦΕΚ.

Επίσης δημιουργήθηκαν τα παρακάτω:
1. Ψηφιακή χειρουργική αίθουσα.
2. Μαγνητικός τομογράφος
3. Ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα
4. Σταθμός παρακολούθησης, 8 monitor ΜΕΘ
5. Επιχάλκωση ΜΕΘ
6. Laser λιθοτριψία
7. 11 μηχανήματα αιμοκάθαρσης.
8. Υπερηχοτομογράφος υψηλής ευκρίνειας, ελαστογραφία.
9. Σύγχρονος καρδιολογικός υπερηχοτομογράγος, διοισοφάγειο Echo.
10. Εργαστήριο εμφύτευσης βηματοδοτών
11. Εξωτερικό ιατρείο ελέγχου βηματοδοτών
12. Επέκταση , ανακαίνιση μονάδας χημειοθεραπείας.
13. Μεταφορά ψυχιατρικής κλινικής σε νέο κτήριο.
14. Λειτουργία παιδοψυχιατρικού τμήματος.
15. Ξενώνας φιλοξενείας συγγενών ασθενών.
16. Παιδοπνευμονολογικό εξωτερικό ιατρείο.
17. Βρογχοσκοπικό εξωτερικό ιατρείο.
18. Εξωτερικό ιατρείο σκλήρυνσης κατά πλάκας.
19. Τμήμα βραχείας νοσηλείας.
Μέσα στο 2019 υλοποιούνται τα παρακάτω:
1. Νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας.
2. Αυτόνομο ΤΕΠ
3. Μονάδα αυξημένης φροντίδας.
4. Τμήμα πλυντηρίων.
5. Αιμοδυναμικό εργαστήριο, Στεφανιογράφος
6. Ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείου.
7. Κλινική ανακουφιστικής ιατρικής.
8. Επέκταση Β παθολογικής κλινικής.
9. Νέα μονάδα μεσογειακής αναιμίας.
10. Αύξηση οργανισμού νοσοκομείου κατά 60 κλίνες.
11. Επέκταση κατ οίκον νοσηλείας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφεραν πως είναι ευρύτερα γνωστή στην κοινωνία του Βόλου η αναβάθμιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Βόλου και είναι χαρακτηριστικό ότι ακούμε θετικές κρίσεις από τους πολίτες. Μίλησαν για τις προσλήψεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν και αναβλήθηκαν λόγω της προκήρυξης των εκλογών , ενώ, τέλος, αναφέρθηκαν στους βασικούς άξονες των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, την κατάργηση του πεντάευρου, ένταξη των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας, αυστηρά δημόσιος έλεγχος, δημόσια διοίκηση και τακτική να φύγουν οι εργολάβοι από την υγεία.
Στην συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία περιόδευσαν σε χώρους του Νοσοκομεία όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους σε αυτούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το