Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά σε Χαρδαλιά για Φενέρμπαχτσε και «πακιστανικά» τηλέφωνα

Εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες εμπλοκής του για να περάσουν από το αεροδρόμιο 4 εμπύρετα μέλη της Φενέρμπαχτσε
Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Νίκου Χαρδαλιά κατέθεσε το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλεται ότι ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, είχε άμεση εμπλοκή ώστε να περάσουν από το αεροδρόμιο μέλη της Φενερμπαχτσέ που είχαν πυρετό.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, ζητά μέσω της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε, να διαταχθεί άμεση και εις βάθος εισαγγελική έρευνα για τα καταγγελλόμενα επί κάθε εμπλεκόμενου προσώπου, καλώντας ο αρμόδιος Εισαγγελικός Λειτουργός ως μάρτυρες προς εξέταση και λήψη στοιχείων τη δημοσιογράφο του δημοσιεύματος καθώς και τους υπεύθυνους της «Εφημερίδα των Συντακτών» να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατ’ άρθρο 37 ΚΠΔ κατά παντός υπευθύνου, εφόσον από την εισαγγελική έρευνα προκύψουν επαρκείς ενδείξεις.

Σε δήλωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε:

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων.

Η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί.

Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας. Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας.

Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών.»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει»
Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει τα πυρά της στον Νίκο Χαρδαλιά αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγορεί για συγκάλυψη, θέτοντας πέντε ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;

Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το