Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Με τις χυδαίες ακροδεξιές κραυγές Μπέου και τον λαϊκισμό του Μπουκώρου δεν θα δινόταν λύση για το στρατόπεδο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με ανακοίνωσή του τονίζει πως προώθησε το θέμα της λύσης του στρατοπέδου και το “πάγωμα” της μεταφοράς της Ταξιαρχίας με επιστολή στον Πρωθυπουργό και επιτίθεται με σφοδρότητα στον Μπέο και στον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο:

Την Δευτέρα 8 Απριλίου στείλαμε επιστολή στον πρόεδρο του κόμματό ς μας και πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα για δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη του Βόλου και τον Νομό μας.
Το πρώτο θέμα αφορά την αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων . Σε αυτό το ζήτημα συντασσόμαστε απόλυτα με τις θέσεις των δύο ιστορικών συλλόγων της πόλης, του Ολυμπιακού και της Νίκης, και συνεχίζουμε τις ενέργειες μας για την θετική επίλυση του.
Το δεύτερο θέμα αφορά το ζήτημα της πιθανής μετακίνησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που εδρεύει στο στρατόπεδο Γεωργούλα.
Ζητήσαμε την αναστολή αυτής της απόφασης με το σκεπτικό ότι το υπουργείο δεν έχει καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που η αποχώρηση της στρατιωτικής μονάδας θα επιφέρει στην τοπική οικονομία.
Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας , πράγμα που για ακόμα μία φορά δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα δίπλα στην κοινωνία και οι υπουργοί της κυβέρνησής του μπορούν να κάνουν διορθωτικές κινήσεις .
Η χθεσινή εξέλιξη δεν εξαρτάται από προεκλογικές σκοπιμότητες.
Απαντά στο πρόβλημα που θα υπήρχε, αν η μετακίνηση υλοποιούταν άμεσα, χωρίς να έχει γίνει διάλογος στην πόλη για τις δυνατότητες που υπάρχουν, διαφορετικής μη στρατιωτικής χρήσης του στρατοπέδου.
Αντίθετα, προεκλογικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν τόσο οι χυδαίες ακροδεξιές κραυγές του Μπέου με την επαναφορά στο προσκήνιο του άθλιου fake news περί μετατροπής του στρατοπέδου σε hot spot, όσο και ο αντιπολιτευτικός λαϊκισμός που χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις του βουλευτή και άλλων στελεχών της τοπικής ΝΔ.
Το σημαντικότερο για μας σε αυτή την υπόθεση είναι να βρεθούν οι τρόποι και τα χρονικά διαστήματα που θα εξασφαλίζουν και την εξυπηρέτηση του αμυντικού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και δεν θα θίγουν ούτε στο ελάχιστο, τα οικονομικά συμφέροντα των κατοίκων της Ν. Ιωνίας και του Βόλου.
Δεσμευόμαστε ότι ως ΝΕ θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στον κόσμο της Ν. Ιωνίας και του Βόλου, ακολουθώντας την πολιτική λογική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαρκώς μέτρα ανακούφισης των στρωμάτων από την οικονομική κρίση.
Χαιρετίζουμε λοιπόν την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας πιστεύοντας ότι εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον παραπάνω σκοπό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το