Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ρατσιστικό παραλήρημα Μπέου – Απειλεί την κοινωνική ειρήνη, είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταγγέλλει τον Αχ. Μπέο ότι απειλεί την κοινωνική ειρήνη με εμπρηστικές δηλώσεις, αδιανόητες για οποιονδήποτε άλλο Δήμαρχο της χώρας, όπως οι χθεσινές σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο Γεωργούλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα, άθλιες και επικίνδυνες πρακτικές, πίσω από τις οποίες κρύβεται η αγωνία της δημοτικής αρχής να καλυφθεί η απουσία της από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

«Για μια ακόμα φορά ο κ. Μπέος απέδειξε την επικινδυνότητα του για την ομαλότητα και την Δημοκρατία στην πόλη μας, με τις δηλώσεις του ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο Γεωργούλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει από μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές και πως αν συμβεί αυτό θα χυθεί αίμα.
Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά τη δέσμευση του ΥΕΘΑ, σε σύσκεψη με βουλευτές και την ηγεσία της Περιφέρειας, πως σε περίπτωση μελλοντικής απομάκρυνσης της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών θα υπάρξει αντικατάσταση από ισοδύναμες στρατιωτικές μονάδες.

Ο Μπέος συνειδητά επιλέγει τη διασπορά ψευδών φημών που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, προκειμένου να ερεθίσει τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μιας μικρής μερίδας της τοπικής κοινωνίας και να παραστήσει ότι ενδιαφέρεται για το καλό της. Σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει κανένα όριο. Η αλήθεια και η κοινωνική ειρήνη αποτελούν καταστάσεις μέσα στις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει. Για αυτό ισοπεδώνει την πρώτη και απειλεί τη δεύτερη με εμπρηστικές δηλώσεις αδιανόητες για οποιονδήποτε άλλο Δήμαρχο της Χώρας μας.

Πίσω από το ρατσιστικό παραλήρημα και τις άθλιες και επικίνδυνες πρακτικές κρύβεται η αγωνία της δημοτικής αρχής να καλυφθεί η απουσία της από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, η έλλειψη κάθε έργου που διευκολύνει την καθημερινότητα (για αυτό οικειοποιείται σαν δικά της, έργα του υπουργείου Υποδομών όπως είναι οι κυκλικοί κόμβοι), η αδυναμία της να προγραμματίσει οτιδήποτε θετικό για το μέλλον του τόπου, η βαθύτατη άγνοια της για οποιαδήποτε διαδικασία δίνει αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή μας, που εκφράσθηκε κραυγαλέα πρόσφατα με την απίστευτη δήλωση της που απαξίωνε το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτουμε, το Πανεπιστήμιο.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα απαλλάξουν την πόλη μας από αυτή την, από κάθε πλευρά, απαράδεκτη δημοτική αρχή. Η πόλη θα γυρίσει σελίδα και ο ιστορικός του μέλλοντος θα μελετά τις μεθόδους που κατέστησαν δυνατή την ύπαρξη αυτής της μαύρης παρένθεσης στην ιστορία μιας δημοκρατικής πόλης».

Απάντηση Μπέου 

“Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το θράσος των καρτούνς της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για ψεύδη άλλων, όταν οι ίδιοι και το κόμμα τους επί τόσα χρόνια εξαπατούν και παραπλανούν με τον πιο αισχρό τρόπο τον ελληνικό λαό που τους πίστεψε. Συνεπώς οι διαψεύσεις τους ουδεμία αξία έχουν και αναλόγως αξιολογούνται από τους πολίτες.

Μακάρι να διαψευστώ και να μην επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν αντί του περίφημου ισοδύναμου (θα τους έμεινε από την εποχή που έσκιζαν τα μνημόνια) για την Ταξιαρχία που παίρνουν από εδώ, για ρουσφετολογικούς και μόνο λόγους να στήνεται μια καινούρια Μόιρα, με τις γνωστές συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία της περιοχής. Τους υπενθυμίζω απλώς ότι με ενέργειες της Δημοτικής μας Αρχής αποτρέψαμε στο παρά πέντε την δημιουργία καταυλισμών στο λιμάνι του Βόλου και τις κατασκηνώσεις της Πορταριάς.

Είναι βέβαιο, λοιπόν, πως δεν είναι αυτοί οι αξιόπιστοι παράγοντας που θα διαβεβαιώσουν για το τι και το πως, όταν ήταν οι ίδιοι που έλεγαν τις ίδιες ανοησίες και συκοφαντίες σε βάρος μου όταν ενημέρωσα για τις δόλιες και κρυφές ενέργειές τους να πάρουν από εδώ την 32η Ταξιαρχία πεζοναυτών. Τώρα ζητούν να τους πιστέψουμε, αλλά είναι πλέον αδύνατον, αφού στη συλλογική συνείδηση έχουν καταγραφεί ως αμετανόητοι και κυνικοί πολιτικοί απατεώνες ολκής.

Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί τους είναι ότι όντως θα υπάρξει αλλαγή σελίδας. Αλλά αυτή θα είναι στη χώρα, που θα τους βάλει εκεί που τους αξίζει. Στον Βόλο οι πολίτες θα συνεχίσουν με την Δημοτική μας Αρχή στο δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης, που θα μας φέρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα μακριά από τον βάλτο της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης που μας είχαν βυθίσει τόσα χρόνια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το