Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Καμία ανοχή στον φασισμό και στις δυνάμεις που τον εκφράζουν

Σε ανακοίνωσή της για την 75η επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα:
Τιμάμε την 75η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την οποία τερματίστηκε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και συντρίφτηκε το τέρας του ναζισμού. Οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη σε όσους πολέμησαν στα πεδία των μαχών ενάντια στον φασιστικό άξονα, στους δημοκράτες και αντιφασίστες που αγωνίστηκαν στα κινήματα της Αντίστασης, στους λαούς που αναμετρήθηκαν με την ξένη κατοχή. Yποκλινόμαστε στη συμβολή κάθε ανθρώπου και κάθε λαού στην τιτάνια νίκη της ανθρωπότητας.

Μεγάλη ήταν η συμβολή του ελληνικού λαού στη μεγάλη αυτή νίκη. Μεταξύ των πρώτων ήταν ο λαός μας σε θυσίες στη διάρκεια του πολέμου, που υπήρξε ο πιο καταστροφικός και αποκρουστικός της ιστορίας. Ο λαός της Ελλάδας όταν βρέθηκε υπό κατοχή, ανέπτυξε ένα από τα μαζικότερα κινήματα αντίστασης σε πόλεις και χωριά, με κύριο εκφραστή του το ΕΑΜ που ήθελε «ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά».
Σήμερα η ανθρωπότητα θυμάται τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της. Το Ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τις φρικαλεότητες του φασιστικού άξονα στις χώρες που κατέκτησε. Τα μαρτύρια που πέρασε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Την εγκληματική φύση της φασιστικής ιδεολογίας που θέλει να κατηγοριοποιήσει με ρατσιστικά κριτήρια τους ανθρώπους, τα έθνη και τους λαούς. Τιμάμε τα θύματα με τον όρκο ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ,. με αγώνα ενάντια σε αυτούς που και στη χώρα μας αυτοαποκαλούνται «σπορά των ηττημένων του 1945»,.

Βρισκόμαστε σε μια στιγμή όπου η ακροδεξιά στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο απειλεί ξανά τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις κατακτήσεις των εργαζομένων, την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.
Δεν επιτρέπεται καμία ανοχή στον φασισμό και στις δυνάμεις που τον εκφράζουν. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργούν έδαφος για να βρίσκει απήχηση η προπαγάνδα των σκοτεινών δυνάμεων που ευθύνονται για το αιματοκύλισμα του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Μαζί με την αντιφασιστική εγρήγορση των λαών, των κινημάτων και των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, απαιτείται στροφή στην πορεία της Ε.Ε. στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης , της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συνεργασίας των κρατών που αποτελούν μέλη της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το