Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Black Friday με μαύρο δάκρυ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους-ες

Το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αντιδρά στην υιοθέτηση της πρωτοβουλίας Black Friday από καταστήματα του Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος, «από μερίδα των ΜΜΕ διαφημίζεται με τυμπανοκρουσίες ως καινοτομία το Black Friday, δηλαδή η θεσμοθέτηση της πρακτικής των ολιγόωρων «μεγάλων προσφορών» σε καταναλωτικά αγαθά

Το Black Friday δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο παρά μόνο τις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες δημιουργούν μια ακόμη ευκαιρία να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, το οποίο μόνο αυτές έχουν την δυνατότητα να διατηρούν, στοχεύοντας στον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό του μεριδίου των μικρών.

Ακόμα και την περίοδο της κρίσης, τα πολυκαταστήματα αποδεδειγμένα είναι τα μόνα που παρουσιάζουν άνοδο στον όγκο λιανικών πωλήσεων ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν με την συρρίκνωση του τζίρου τους.

Κατά τη διάρκεια της πολυδιαφημιζόμενης » Μαύρης Παρασκευής» έχει καταγραφεί σωρεία περιστατικών εξαπάτησης των καταναλωτών, αφού εκπτώσεις- κράχτες του 50% , τελικά καταλήγουν να φτάνουν στο πορτοφόλι του αγοραστή ως έκπτωση ……10%! Τέτοιες πρακτικές εκθέτουν σε μεγάλο βαθμό τον υγιή εμπορικό κόσμο της χώρας, σε μια δύσκολη περίοδο για την αγορά.

Το Black Friday μπορεί να ακούγεται φαινομενικά ωραίο, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που κρύβει είναι υψηλό και εντατικοποιημένο φόρτο εργασίας για το προσωπικό που επιβάλλεται σ’ αυτό το πλαίσιο, απορρυθμίζοντας γενικά την έννοια του χρόνου εργασίας και επιβάλλοντας ταπεινωτικές υποχωρήσεις στο όνομα της επιβίωσης .
Στο όνομα αυτής της …επιβίωσης, ήδη αλυσίδα πολυκαταστήματος συμμετέχει στη » Μαύρη Παρασκευή» από την Πέμπτη έως την Κυριακή δημιουργώντας έτσι αρνητική παρακαταθήκη για Μαύρα Τετραήμερα!!!

Διαβάζοντας προσεκτικά τη λίστα των επιχειρήσεων που πρωτοστατούν στο Black Friday , θα παρατηρήσουμε γνωστές εταιρείες οι οποίες φημίζονται για τον εργασιακό μεσαίωνα που τις διέπει (ατομικές συμβάσεις, απολύσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια άδειας ,κακοπληρωμένη εργασία, μειώσεις μισθών ).

Παρά την προσπάθεια που γίνεται από γνωστά ΜΜΕ και διαδικτυακές σελίδες να παρουσιάσουν τη Μαύρη Παρασκευή ως την υποτιθέμενη » γιορτή του εμπορίου» , εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές να μη παραπλανηθούν στηρίζοντας μια εικονική έκπτωση πολυεθνικών αλυσίδων και τους υπενθυμίζουμε να ενισχύουν πάντα τις τοπικές τους αγορές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες για χρόνια υπήρξαν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το