Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπουκώρου:”Ψεύδεται για τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο- Είναι στην πολιτικάντικη φαντασία του”

Δημιουργική στατιστική από τους κυβερνητικούς βουλευτές για το Νοσοκομείο Βόλου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και στο στόχαστρο μπαίνει ο βουλευτής Χ. Μπουκώρος που ανακοίνωσε πως η βούληση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, αποδεικνύει η σημαντική αύξηση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που στελεχώνει το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που ζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, την 5η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο Υγείας, “αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο υπηρετούν 99 μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2019 υπηρετούσαν 70. Επίσης, ο αριθμός των επικουρικών ιατρών διπλασιάστηκε από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και πλέον υπηρετούν συνολικά 20 επικουρικοί ιατροί, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα ο αριθμός των ειδικευομένων ιατρών ανήλθε στους 71, καθώς προστέθηκαν 42 ειδικευόμενοι ιατροί. Ως εκ τούτου, από την αρχή του 2021 μέχρι  και αυτή τη στιγμή 81 ιατροί (μόνιμοι 29, επικουρικοί 10 και ειδικευόμενοι 42) έχουν προστεθεί συνολικά στο ιατρικό δυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο  απαριθμεί πλέον 190 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, δηλαδή 27 επιπλέον οργανικές θέσεις ιατρών.

Όσον αφορά στο νοσηλευτικό και λοιπό επικουρικό προσωπικό αυτή τη στιγμή υπηρετούν συνολικά 707 άτομα, εκ των οποίων τα 584 είναι μόνιμα και τα 123 είναι με συμβάσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού. Να σημειωθεί ότι με συμβάσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού προσελήφθησαν 70 άτομα, τα οποία μαζί με τις προσλήψεις 81 ιατρών αυξάνουν τον αριθμό των προσλήψεων το τελευταίο διάστημα για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στις 151 προσλήψεις!

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι επίκεινται και άλλες προσλήψεις τόσο επικουρικού προσωπικού όσο και μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου και κυρίως να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες είναι 538 και αυτή τη στιγμή υπηρετούν 465”.

“.

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Θρηνούμε 11.500 νεκρούς από την COVID στην χώρα μας και οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού κάνουν δημιουργική στατιστική με τους διορισμούς στο ΕΣΥ.
Παραπληροφορεί (συνειδητά;) τους Βολιώτες, κυβερνητικός βουλευτής, που σε ανακοίνωσή του επιχειρεί να μας πείσει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας, έχοντας ενισχύσει το νοσοκομείο του Βόλου με γιατρούς και προσωπικό. Με τέτοιες αλαζονικές και αμετροεπείς τοποθετήσεις και με επικοινωνιακά παιχνίδια το μείζον θέμα της πανδημίας δεν μπορεί να λυθεί. Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση έχει γεμίσει τα νοσοκομεία μόνο με επικουρικό προσωπικό, με μονοετείς και διετείς συμβάσεις από το ταμείο COVID.
Ο «τοποτηρητής» της κυβέρνησης της δεξιάς, αναφέρεται στις 47 θέσεις ειδικευομένων γιατρών, λες και αυτές δεν υπήρχαν διαχρονικά για νέους γιατρούς που κάνουν τον εκπαιδευτικό κύκλο τους. Να θυμίσουμε ότι παρέλαβαν το νοσοκομείο με 23 επικουρικούς και αυτή τη στιγμή είναι 20. Αυτό που μας ξεπερνάει όμως, είναι οι 29 μόνιμοι γιατροί. Εδώ ο εμπνευστής του κειμένου χρησιμοποιεί όλη την πολιτικάντικη φαντασία του. Προφανώς εννοεί τις θέσεις που άνοιξαν και όχι αυτές που πληρώθηκαν. Σας πληροφορούμε ότι στις 6 θέσεις παθολόγων που προκηρύχτηκαν καλύφθηκαν μόνο 5 και η μία μάλλον θα είναι άγονη. Οι 6 θέσεις που επαναπροκηρύχθηκαν για τα ΤΕΠ, όπως φαίνεται θα είναι και αυτές άγονες. Υπολογίζετε και τους 2 αγροτικούς ιατρούς που βαπτίστηκαν ιατροί COVID;
Εκεί που πάσχει το σύστημα είναι στις ειδικότητες περί την COVID νόσου Παθολόγων και πνευμονολόγων όπου συνδράμουν αγροτικοί γιατροί και αποσπασμένοι από ΚΥ της περιφέρειας, με μικρή ή καθόλου εμπειρία για ανάλογες νόσους.
Να θυμίσουμε ότι το νοσοκομείο μας είναι σχεδόν μονοθεματικό εδώ και έναν χρόνο, εκτελώντας μόνο το 30% των τακτικών χειρουργείων και των εξωτερικών ιατρείων, στέλνοντας την λοιπή νοσηρότητα στο ιδιωτικό τομέα ή και σπίτι, αποκλείοντας ασθενείς με άλλες νόσους από τις δημόσιες δομές υγείας.
Ήδη το νοσοκομείο μας είναι γεμάτο με ασθενείς COVID και κατά καιρούς με διασωληνομένους εκτός ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ανοίγει πάλι χωρίς ουσιαστικούς κανόνες τον τουρισμό και την εστίαση, με τεράστιο κίνδυνο μέσα στον μήνα το πρόβλημα να γίνει ανυπέρβλητο. Δεν αξιοποιούνται θεραπείες που σώζουν ζωές, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, επενδύοντας σε ένα χαώδες σύστημα εμβολιασμών και στα αμφίβολης ευαισθησίας self test, μετακυλώντας για ακόμη μία φορά την κυβερνητική ευθύνη για την συνολική διαχείριση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη των πολιτών.
Η περίφημη αύξηση των εμβολιασμών πρακτικά αποδεικνύεται «φούσκα» μιας και τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ μας κατατάσσουν ως χώρα στην 21η θέση από τις 27. Η πρωτοβάθμια περίθαλψη δεν ενισχύθηκε καθόλου (εκεί αντιμετωπίζεται η πανδημία, στην κοινότητα), ενώ τα περισσότερα ΚΥ έγιναν εμβολιαστικά κέντρα και πολλοί γιατροί τους αποσπάστηκαν άρον άρον στα νοσοκομεία, αδυνατίζοντας περαιτέρω το σύστημα.
Έχουμε διανύσει ενάμιση χρόνο με παλινωδίες και αναποτελεσματικά μέτρα. Καλό θα ήταν να σκύψουμε όλοι με σοβαρότητα  επάνω σε αυτήν την υγειονομική κρίση χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, μιας και το διακύβευμα παραμένει η ανθρώπινη ζωή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το