Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταδικάζουν τους τραμπουκισμούς της δημοτικής αρχής Βόλου: “Κίνδυνος για τη δημοκρατία στην πόλη μας”

“Η παρούσα δημοτική αρχή αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία στην πόλη μας” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, καταδικάζοντας το επεισόδιο με τον Δ. Λιβογιάννη στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Μπέου ότι με τις πρακτικές της δημιουργεί συνθήκες εκφασισμού της τοπικής πολιτικής ζωής.
Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας ζητά από τον πολιτικό κόσμο της πόλης να απομονώσει την δημοτική αρχή του Α. Μπέου που τραμπουκίζει στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή το επεισόδιο με τον Δ. Λιβογιάννη, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εις βάρος των δημοτικών συμβούλων της παράταξης:

ΣΥΡΙΖΑ:  Αποτελούν κίνδυνο για την δημοκρατία 

Καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο έντονο τρόπο τους χθεσινούς τραμπουκισμούς στο Δημοτικό συμβούλιο Βόλου από μέλη της δημοτικής αρχής σε βάρος δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η παρούσα δημοτική αρχή δεν είναι απλώς απαράδεκτη στην αυτοδιοικητική πολιτική που ασκεί, αλλά αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία στην πόλη μας.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου, τους θεσμικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα να καταγγείλουν τις απαράδεκτες πρακτικές της δημοτικής αρχής Μπέου που δημιουργούν συνθήκες εκφασισμού της τοπικής πολιτικής ζωής.

ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας: Κατήφορος χωρίς τέλος της δημοτικής αρχής Μπέου

Καταδικάζουμε τα χθεσινά επεισόδια και τους τραμπουκισμούς που εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σε βάρος μελών της παράταξης μας, που υπέστησαν λεκτικές και παραλίγο σωματικές επιθέσεις. Αποτελεί ντροπή για την τοπική πολιτική ζωή οι πρωτοφανείς αυτές συμπεριφορές από ανθρώπους που οφείλουν να διαφυλάξουν την δημοκρατία και την πολυφωνία στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης μας που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, να συμπεριφέρονται με αυτόν τον απαράδεκτο και σκαιότατο τρόπο. Θεωρούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις δημοκρατικές παραδόσεις αυτού του τόπου. Ο κατήφορος πλέον αυτής της Δημοτικής Αρχής δεν έχει τέλος. Σε αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε απαθείς θεατές. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και όλα τα κόμματα να καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές και να απομονώσουν πολιτικά την Δημοτική ομάδα Μπέου.

Απάντηση Δήμου Βόλου

“Είναι θλιβερό, τουλάχιστον για το παρελθόν που εκπροσωπεί, μια παράταξη σαν το ΚΙΝ. ΑΛ να άγεται και να φέρεται από ξεπεσμένους πολιτικάντηδες και «μούμιες» της αυτοδιοίκησης και να εκδίδει ανακοινώσεις, που απλώς αποπνέουν μούχλα και δείχνουν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της χρεοκοπημένης αντίληψης που οι συγκεκριμένοι/ες εκπροσωπούν.
Μια προσωπική λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πιο ανίκανο και άχρηστο αντιδήμαρχο που γνώρισε αυτή η πόλη, Λαμπρινίδη και τον αντιδήμαρχο Ενοτήτων, κ. Δημ. Λιβογιάννη, που προκλήθηκε από την προκλητική και υβριστική συμπεριφορά του πρώτου, επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως δήθεν κακοποίηση και τραμπουκισμός, με την επιστράτευση των τετριμμένων, κοινότυπων εκφράσεων περί ντροπής, δημοκρατικού τόξου και λοιπών γελοιοτήτων, που ευθέως και απόλυτα χαρακτηρίζουν όλους αυτούς και αυτές που τις χρησιμοποιούν.

Για την «οικονόμο» της σκοτινής δημαρχίας και τις αθλιότητες που εξεστόμισε κατά του Δημήτρη Καντόλα, ας μην αναφερθούμε καλύτερα. Οι «κατινιές» με τα υπονοούμενα για δήθεν παρακάλια για να… σωθεί (από ένα Δικαστήριο που τον αθώωσε ομόφωνα!) και άλλα τέτοια είναι ανάξια κάθε σχολιασμού και απλώς εκφράζουμε την απογοήτευσή μας που η συγκεκριμένη είναι καθηγήτρια και διαπαιδαγωγεί παιδιά. Εδώ ναι, η λέξη ντροπή ταιριάζει απόλυτα.
Εν κατακλείδι δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας και συμπεριφοράς από κανένα. Αν στο νέο κόμμα θέλουν να εκπροσωπήσουν το μέλλον, ας απαλλαγούν από τα βαρίδια του πιο φαύλου παρελθόντος, όπως οι σύμβουλοι που τους εκπροσωπούν στο Δήμο Βόλου, και τότε είμαστε πρόσφοροι σε ένα δημόσιο διάλογο. Με βάση τα έργα και την προσφορά ενός εκάστου σε αυτήν την πόλη. Που οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει και βάσει αυτών θα μας κρίνουν και πάλι όλους

ΥΓ. Σε ό,τι αφορά τους δυστυχισμένους συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, αναμφίβολα αποτελεί ανέκδοτο η απλή αναφορά τους έστω σε Δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες. Κυρίως μετά το φιάσκο με τον «Κλεισθένη» και τις τροπολογίες της ντροπής. Και με την παρουσία του ανεκδιήγητου Γαργάλα ανάμεσά τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το