Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζει το όνομά του – Η πρόταση του Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή

Η απόφαση για την ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μέσα από πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, κατόπιν εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, που θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Στη συμβιβαστική αυτή λύση (Modus Vivendi) φαίνεται πως συμφώνησε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σήμερα- θα επαναλάβει τη συνεδρίασή της και αύριο- για να καθορίσει όλες τις εκκρεμότητες του «οδικού χάρτη» στο δρόμο προς το 3ο Συνέδριο του Μαΐου. Επομένως, φαίνεται πως το ζήτημα ή όχι προσθήκης κάποιου τίτλου στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτυπώνει και τη διεύρυνση δεν θα αποφασιστεί στο εσωκομματικό δημοψήφισμα, αλλά θα αποτελέσει επίσημη πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε αυτή να επικυρωθεί στο Συνέδριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εισηγηθεί προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να υπάρξει μία προσθήκη στο όνομα (brand name) του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακόμη να έχει αποφασίσει εάν θα προστεθεί ο τίτλος Προοδευτική Συμμαχία ή κάποιος άλλος που θα περιλαμβάνει τον επιθετικό προσδιορισμό «Πράσινη» για να δίνει και το οικολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί και την τάση συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος για το όνομα είχε προκαλέσει έριδες στην Κουμουνδούρου με τους «προεδρικούς» να τάσσονται υπέρ της κρίσης των μελών για την ονομασία και τον γραμματέα του κόμματος να επιμένει ότι το δημοψήφισμα δεν θα πρέπει να αφορά το όνομα αλλά προγραμματικά ζητήματα.

Κατά τις πληροφορίες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε καλό και συνθετικό κλίμα, έγινε διεξοδική συζήτηση για όλες τις προσυνεδριακές δραστηριότητες και τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν και οι σύμμαχοι της Προοδευτικής Συμμαχίας για αυτές. Από τις 2-4 Μαΐου θα γίνει η εκλογή συνέδρων, ενώ όσοι θέλουν δικαίωμα συμμετοχής για την ανάδειξη συνέδρων θα πρέπει να έχουν εγγραφεί ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως τις 17 Απριλίου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το