Κόσμος

Η Συρία είχε ενημερώσει για τους μακελάρηδες του Παρισιού

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Παρότι η Δύση είναι εναντίον του συριακού καθεστώτος, οι επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες του Άσαντ δεν έχουν ακόμα διακοπεί και οι Σύροι είχαν δώσει πληροφορίες για τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Welt, έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυτό και όπως φαίνεται, οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατ΄ευθείαν στη Δαμασκό.
Όπως γράφει η εφημερίδα, η Συρία έδωσε μεταξύ άλλων και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν αργότερα στο Παρίσι. Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/ κενών διαβατηρίων τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ- Άσαντ είχε δώσει ήδη το 2014 τους αριθμούς των διαβατηρίων στους διεθνείς εταίρους μέσω του κεντρικού γραφείου της Ιντερπόλ στη Δαμασκό.
Τουλάχιστον δύο από τους δράστες, όπως επίσης και άλλοι πιθανοί συνεργάτες τους, πέρασαν από τον βαλκανικό διάδρομο με διαβατήρια από αυτή την παρτίδα, αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το