Τοπικά

Συραγώ (Γωγώ) Σταθαράκου: «Θέλουμε έναν Δήμο φιλικό στους πολίτες»

«Θέλουμε έναν Δήμο φιλικό στους πολίτες, με όραμα και που θα είναι ισχυρός για όλους» τονίζει με συνέντευξή της σήμερα στη «Θ» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Νοτίου Πηλίου με τον συνδυασμό Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιτζικό, κ. Συραγώ (Γωγώ) Σταθαράκου και συμπλήρωσε πως «τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Νοτίου Πηλίου είδαμε πρακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με ένα Δήμο που καλείται να προσφέρει απλόχερα στους πολίτες, χωρίς προσκόμματα και εμπάθειες».

Κυρία Σταθαράκου πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Ενωτική αυτοδιοικητική κίνηση Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιτζικό;
Είναι η εποχή που υποχρεωτικά σε στέλνει να ασχολείσαι με τα κοινά ή να εκφράζεις πολιτική σκέψη. Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια και ειδικά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τον εκάστοτε δήμαρχο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Πρέπει να κάνεις πράγματα ώστε να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων. Δεν πας να σώσεις την Ελλάδα. Υπάρχει κεντρική εξουσία γι’ αυτή τη δουλειά.
Από τη στιγμή που συμμετέχεις στα κοινά ξέρεις πως θα δεχτείς την κριτική, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Όσοι με γνωρίζουν και ξέρουν τα κίνητρά μου, στηρίζουν την επιλογή μου. Από την άλλη βέβαια, δεν λείπουν και οι καχύποπτοι. Εκείνοι για τους οποίους πρέπει να δώσουμε αγώνα και να τους πείσουμε πως δεν ζητιανεύομε την ψήφο τους στον βωμό της αυτοπροβολής, αλλά είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο και να παλέψουμε για ένα καλύτερο Δήμο. Οι δημότες τώρα έχουν το πάνω χέρι και ορθά απολογούμαστε σ’ αυτούς για τις προθέσεις μας.

Γιατί να ψηφίσω εσάς και όχι κάποιον άλλο υποψήφιο του Συνδυασμού;
Αυτό που θέλω είναι να μπορώ να κοιτάξω τον κάθε συμπολίτη μου στα μάτια. Σ’ αυτή τη βάση θα πορευθώ και μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με βάση τις ιδέες, τις αρχές και τις δυνατότητες που έχω, ώστε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δήμος Νοτίου Πηλίου να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η προσπάθειά και συμβολή μου αυτή, από όποιο πόστο κι αν μου ζητηθεί να προσφέρω σε περίπτωση που εκλεγώ, επιλέγω να μείνει σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και κατά συνέπεια των δημοτών, όχι στο πλαίσιο της προβολής αλλά σε επίπεδο ρεαλισμού και πραγματικών αναγκών, καθώς πιστεύω ότι η κάθε δράση ή ενέργεια μιας Δημοτικής αρχής, θα πρέπει τελικά να καταλήγει και να εξαργυρώνεται προς όφελος των δημοτών της και μόνο.

Ποια θεωρείτε τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Kαθημερινά προβλήματα. Λέγοντας απλά καθημερινά προβλήματα εννοούμε: Την λακκούβα του δρόμου, το χαλασμένο πεζοδρόμιο, τα σκουπίδια και τα χόρτα στην άκρη του δρόμου, τη βρώμικη παραλία, την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτου, τον καθαρισμό των φρεατίων, την καλή κατάσταση των σχολείων του Δήμου, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών π.χ. ΚΕΠ, επαναλειτουργία ΑΤΜ και πολλά αλλά όπου θα μας τα επισημάνουν οι κάτοικοι των χωριών όπου τα βιώνουν στην καθημερινότητά τους.
Νερό: Το δίκτυο ύδρευσης σε πολλές περιοχές είναι παλιό, υπάρχουν συνεχώς ζημιές σε κεντρικούς αγωγούς, χρήζει άμεσης ανάγκης να αντικατασταθεί με καινούριους σωλήνες. Καθαρισμός υδραγωγείου, τακτικοί υγειονομικοί έλεγχοι και αναλύσεις νερού.
Αγροτική οδοποιία βελτίωση και καθαρισμός αγροτικών δρόμων με στόχο την ασφαλέστερη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.
Νομιμοποίηση της παραλιακής ζώνης των χωριών όπου δεν έχουν ακόμη νομιμοποιηθεί.
Αποφασιστική και έμπρακτη λύση του προβλήματος των λατομείων.

Σε περίπτωση που εκλεγείτε, σε ποιους τομείς θα επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας;
Στην προώθηση και στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Στον τομέα αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, τουρισμός και πολιτισμός. Όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου όπως και η ευρύτερη περιοχή τους έχουν τεράστια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά.
Στόχος να αξιοποιηθεί η κληρονομιά αυτού του τόπου. Έτσι για τον Δήμο μας ένας από τους κυριότερους οικονομικούς τομείς είναι ο τουρισμός μιας και αποτελεί και τη μεγαλύτερη εισροή συναλλάγματος που τον καθιστά στυλοβάτη της οικονομίας του τόπου.
Υπάρχουν διάφορες μορφές τουρισμού όπως ο πολιτιστικός και ο τουρισμός υπαίθρου, δυο μορφές τουρισμού που είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν στην περιοχή μας.
Α) Πολιτιστικός τουρισμός είναι η μορφή τουριστικής δραστηριότητας στην οποία το κίνητρο του τουρίστα είναι η επίσκεψη σε πολιτιστικά αξιοθέατα όπως αρχιτεκτονικά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, λαογραφία, τραγούδια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, τοπική γαστρονομία, για να ανακαλύψει και να βιώσει την κληρονομιά του εκάστοτε τουριστικού προορισμού.
Β) Ο Τουρισμός υπαίθρου έχει στόχο την επαφή του επισκέπτη με τη φύση και τις δραστηριότητες γύρω από αυτή χωρίς να αλλοιώνει το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία του τόπου. Μερικές από τις δραστηριότητες είναι πεζοπορίες, ποδηλασία στη φύση αλλά και η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα, λάθη και παραλείψεις της απερχόμενης διοίκησης ;
Η απερχόμενη διοίκηση έμεινε μόνο στα λόγια και στις εξαγγελίες έργων, πάνω από όλα απέτυχε στην καθημερινότητα. Είναι γενικά πολλά μικρά προβλήματα που δημιουργούν μια γενική κακή εικόνα. Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι πως τα τοπικά συμβούλια είναι παραμελημένα, χωρίς αρμοδιότητες και χωρίς προϋπολογισμό που θα μπορούσε να τους εκχωρήσει η διοίκηση για τα παραπάνω προβλήματα. Σήμερα ένας πρόεδρος δεν μπορεί να κλείσει μια λακκούβα γιατί δεν έχει την αρμοδιότητα να το κάνει.
Όταν πάρουμε τη λαϊκή εντολή στις 26 Μαΐου είναι στο πρόγραμμά μας να γίνει μια ειδική κανονιστική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα εκχωρεί στα τοπικά συμβούλια αναλυτικά συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ταυτόχρονα και έναν προϋπολογισμό. Έτσι και τα τοπικά συμβούλια θα είναι για την καθημερινότητα.

Ένα μήνυμα στον κόσμο:
Θέλουμε έναν Δήμο φιλικό στους πολίτες. Έναν Δήμο που να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους δημότες του. Έναν Δήμο όπου θα εφαρμόζεται η νομοθεσία και οι αποφάσεις διεθνών οργανισμών που αφορούν στη λειτουργία και στη Διαφάνεια των σύγχρονων Δήμων .
Τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Νοτίου Πηλίου είδαμε πρακτικές οι οποίες δε συνάδουν με έναν Δήμο που καλείται να προσφέρει απλόχερα στους πολίτες, χωρίς προσκόμματα και εμπάθειες.
Θέλουμε δήμαρχο και Δημοτική Αρχή με όραμα. Να μην είναι απλός διαχειριστής κακών καταστάσεων αλλά να είναι Δήμος ισχυρός για όλους!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το