Ελλάδα

Σύψας: Κρίσιμο το επόμενο δίμηνο, θα ανοίξει τελευταία η εστίαση

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες και η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει τελευταία εκτίμησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εξηγώντας παράλληλα ότι τα καταστήματα άνοιξαν με κάποιο ρίσκο και πως αν αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού, θα κλείσουν ξανά.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου
«Το λιανεμπόριο άνοιξε με ρίσκο. Υπάρχει κίνδυνος αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία είναι σε σταθερή κατάσταση και μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το λελογισμένο ρίσκο», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας. «Η επιτροπή των επιστημόνων εισηγήθηκε να ανοίξουν τα μαγαζιά, με δύο πρϋποθέσεις: Η μία ήταν να γίνονται πολλά τεστ και ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιδημία, τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα», πρόσθεσε.

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Σύμφωνα με τον ίδιο, το επόμενο κομμάτι της κοινωνίας που πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, είναι τα σχολεία και ειδικότερα τα γυμνάσια και τα λύκεια, αφού μέχρι στιγμής έχουν επαναλειτουργήσει μόνο τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. «Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία», σχολίασε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τι προβλέπει για την εστίαση
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της εστίασης, ο κ. Σύψας τόνισε ότι θα ανοίξει τελευταία. Μάλιστα, επεσήμανε, ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση τις γιορτές, δεν ήταν μεγάλη, ακριβώς γιατί ήταν κλειστή η εστίαση. «Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα», είπε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το