Ελλάδα

Σύψας για κορωνοϊό: Επιβιώνει πολύ λιγότερο στη ζέστη αλλά δεν σκοτώνεται

Την άποψη πως οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας καθιστούν πιο δύσκολη την επιβίωση του κορονοϊού αλλά δεν τον εξαφανίζουν εντελώς, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων, Νικόλαος Σύψας. «Ο ιός επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς, αλλά δεν σκοτώνεται και συνεχίζει να μεταδίδεται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι δύο βδομάδες μετά από κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, καθώς και πως όλες οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να εμβολιαστούν τον Οκτώβριο για τον ιό της γρίπης.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια τα οποία θα ανοίξουν στις 29 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 18/5 από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ο κ. Σύψας σημείωσε πως ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι μεγάλος λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους.
Τέλος, αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία, ο λοιμωξιολόγος δήλωσε πως, αν τα πράγματα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το