Ελλάδα

Σύψας: Αν χρειαστεί θα κλείσουν τα σύνορα για τον τουρισμό

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εξέφρασε την ανησυχία του για τους τουρίστες, χαρακτηρίζοντας «πολύ δύσκολη άσκηση τον τουρισμό» και τόνισε ότι ο πρώτος παράγοντας της οικονομίας που θα πληγεί αν υπάρξει νέα έξαρση, θα είναι ο τουρισμός, καθώς θα κλείσουν τα σύνορα.

Δεν υιοθετεί η ΕΕ το ενδεχόμενο να γίνεται τεστ σε όποιον μπαίνει στη χώρα, ούτε βέβαια μπορεί και η χώρα μας να το υποστηρίξει. Αν υπάρχει κρούσμα, θα γίνεται ταχύτατη απομόνωση, ιχνηλάτιση κι ό,τι άλλο προβλέπεται. Θα παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλες τις χώρες που αποτελούν πηγή τουριστών. Αν δούμε ότι έχουμε πολλά περιστατικά θα εισηγηθούμε να επανέλθει η καραντίνα ή και το κλείσιμο των συνόρων» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα έχουμε κι άλλα “Κατάρ” δυστυχώς» απεφάνθη ο κ. Σύψας τονίζοντας ότι είναι περίπλοκος ο τουρισμός και δεν μπορεί να προβλεφθεί από… πού θα μας έρθει. Εκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι «ο ιός δεν συγχωρεί κανένα λάθος» επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε λεπτό. Αποκάλυψε δε πως στη Βόρεια Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κάτι που όπως τόνισε, θα φανεί και στην καμπύλη τις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 15/6 δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα οι τουρίστες που θα εισέρχονται στη χώρα. Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες ο καθηγητής είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. Επίσης, το σερβίρισμα στις ξαπλώστρες θα επιτραπεί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το