Κόσμος

Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Εντοπίστηκαν τα δύο μαύρα κουτιά

O καταγραφέας δεδομένων της πτήσης και ο καταγραφέας συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης εντοπίστηκαν και περισυνελέχθησαν από το σημείο, όπου συνετρίβη την Παρασκευή ένα αεροσκάφος των Πακιστανικών Αερογραμμών (PIA).
«Τα μαύρα κουτιά βρέθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, 22 Μαΐου, τα παραδίδουμε στην επιτροπή έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Αμπντουλάχ Χαν, σύμφωνα με το Reuters. Το Airbus της PIA, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 99 άνθρωποι, συνετρίβη σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία του Καράτσι το απόγευμα της Παρασκευής, αφού προηγουμένως επιχείρησε δύο φορές να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης.

Τα σωστικά συνεργεία ολοκλήρωσαν τις έρευνες σε ό,τι αφορά στην ανεύρεση πιθανών επιζώντων από το αεροσκάφος που συνετρίβη την Παρασκευή, 22 Μαΐου, στο Καράτσι, την πρωτεύουσα του Πακιστάν. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 97 ενώ επέζησαν δύο άνθρωποι. Το αεροπλάνο της εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA) συνετρίβη πάνω σε σπίτια ενώ προσέγγιζε στο αεροδρόμιο του Καράτσι.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου και οι δύο επιζήσαντες
Ο ένας από τους δύο επιζήσαντες της συντριβής είναι ο Ζάφαρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, μιας από τις σημαντικότερες τράπεζες του Πακιστάν, διευκρίνισε ο πρόεδρος της PIA Αρσαντ Μαλίκ και συμπλήρωσε πως ο δεύτερος επιζών είναι ένας μηχανικός. Το αεροπλάνο, το οποίο είχε μπει σε υπηρεσία το 2004, πετούσε με τα χρώματα της PIA από το 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Airbus. «Την τελευταία φορά που ακούσαμε από τον πιλότο, είπε πως έχει τεχνικό πρόβλημα», λέει ο Μαλίκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. «Του είπαμε (…) πως δύο διάδρομοι ήταν έτοιμοι για την προσγείωση, όμως εκείνος αποφάσισε να κάνει στροφή». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν, Ιζάζ Άσμαντ Σαχ, τα τελευταία λόγια του πιλότου ήταν «έχασα έναν κινητήρα, βοήθεια, βοήθεια» και στη συνέχεια εξέπεμψε «σήμα κινδύνου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το