Τοπικά

Συντονιστές διαχείρισης κρουσμάτων σε υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού

Σχέδιο δράσης για τη λήψη μέτρων πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό καταρτίστηκε σε υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Παράλληλα ορίστηκαν και συντονιστές διαχείρισης του κορωνοϊού στις υπηρεσίες ως εξής:
– Γραφείο δημάρχου, υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον δήμαρχο: συντονιστής η γενική γραμματέας του Δήμου.
-Στη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής συντονίστρια ορίστηκε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης.
-Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας συντονίστρια είναι η προϊσταμένη επίσης όπως και στη Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ακολούθως και στο Τμήμα ΚΕΠ συντονίστρια διαχείρισης είναι η προϊσταμένη του Τμήματος. Οι συντονιστές μεριμνούν για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης εισόδου και μετάδοσης του κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων, για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης αλλά και για την ενημέρωση των προϊσταμένων των άλλων τμημάτων, του Γραφείου δημάρχου και του γενικού γραμματέα σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικό. Στο σχέδιο δράσης επισημαίνεται επίσης η ανάγκη ενημέρωσης και συνεργασίας των συντονιστών διαχείρισης με τις υπόλοιπες υπηρεσιακές δομές του Δήμου, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τη δομή του «Κέντρου Κοινότητας Δ. Αλμυρού» και τις σχετιζόμενες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας όπως και με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το