Αθλητισμός

Σύντομα γίνεται ΠΑΕ ο Ολυμπιακός Βόλου

Με άκρα μυστικότητα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται σε επαφή με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εμπλακούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ η οποία πρέπει να δημιουργηθεί, ύστερα από την επιστροφή της ομάδας στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η 12η Ιουνίου ανακοινώθηκε και επίσημα ως ημέρα διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης.
Για τις 12 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Παρκ». Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Η πρόσκληση προς τα μέλη του συλλόγου είναι η εξής:
«Καλούνται τα μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο «Παρκ». Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: 1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της συνέλευσης. 2) Σύσταση ΠΑΕ. 3) Καθορισμός ύψους Μετοχικού Κεφαλαίου και τιμής μετοχής. 4) Ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ. 5) Εκλογή πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την σύσταση της ΠΑΕ. Δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 19.00».
Η συνέλευση γίνεται αποκλειστικά για το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού πρέπει να γίνουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση ΠΑΕ.
Μέχρι τότε οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη θα βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με άτομα που θέλουν να αναλάβουν τη νέα εταιρεία, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να έχει φυσικά τον πρώτο λόγο, αφού αυτός «έτρεξε» την ομάδα στη Γ’ Εθνική και επί των δικών του ημερών ο Ολυμπιακός «ξεκόλλησε» από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για επιχειρηματία εκτός Βόλου ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον κ. Τσιμπανάκο και «ψήνεται» να ασχοληθεί ενεργά με τον Ολυμπιακό, αλλά για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι από τη γενική συνέλευση της 12ης Ιουνίου δεν θα προκύψει η νέα διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά μία πενταμελής επιτροπή η οποία θα αναλάβει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ. Το πρώτο της μέλημα θα είναι να ανοίξει έναν λογαριασμό σε τράπεζα προκειμένου να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο, που για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχει οριστεί στις 30.000 ευρώ (φυσικά κάθε ΠΑΕ μπορεί να το πάει όσο πιο ψηλά θέλει).
Εκείνη την ημέρα αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα του επιχειρηματία που φέρεται ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προτάσεις.
Εξάλλου, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι… μαγαζί γωνία. Έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χιλιάδες πιστούς φιλάθλους και κυρίως επέστρεψε στη Φούτμπολ Λιγκ χωρίς να τον βαραίνουν τα χρέη που είχε η παλιά ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Αυτό συνέβη διότι η τωρινή διοίκηση του Ερασιτέχνη είχε φροντίσει το 2016, όταν και ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά την αποχώρηση της ομάδας από τη Φούτμπολ Λιγκ, να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Μέσω της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, μπήκε ειδική παράγραφος στο νόμο ότι, όταν θα ξαναγύριζε ο σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν θα αναβίωναν τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Το ίδιο συνέβη και με τους Εργοτέλη και η Παναχαϊκή.
Πάντως, ό,τι είναι να γίνει καλό είναι να γίνει γρήγορα, ώστε να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Η Φούτμπολ Λιγκ της νέας περιόδου δεν θα έχει καμία σχέση με τη Γ’ Εθνική της περασμένης σεζόν.

Πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή και αν θα μείνει στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Περικλής Αμανατίδης για τον οποίο έχει ακουστεί ότι τον θέλουν στον Α.Ο. Τρίκαλα.
Αν ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, όπως είναι το πιθανότερο, τότε θα επιχειρήσει να κρατήσει τον βασικό κορμό, όχι μόνο για να επιβραβεύσει τους παίκτες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και επειδή είναι ικανοί να σταθούν στην κατηγορία, έχοντας πολλές παραστάσεις σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Εννοείται βέβαια ότι θα γίνουν και οι κατάλληλες προσθήκες, ώστε η ομάδα να είναι σε θέση να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και τη νέα σεζόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το