Τοπικά

Συντήρηση – βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚ Βόλου

 

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου τη μελέτη του έργου «Συντήρηση-βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων ΕΑΚ Βόλου» προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ με τον ΦΠΑ για τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Αποφασίστηκε επίσης το έργο να εκτελεστεί μετά από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, το έργο αφορά στην αποκατάσταση της βόρειας κερκίδας του ΕΑΚ Βόλου. Καταρχάς θα γίνει αποξήλωση όλων των πλαστικών καθισμάτων της κερκίδας. Θα καθαιρεθούν όλοι οι τοίχοι, τα επιχρίσματα, αλλά και τα παράθυρα στο εσωτερικό της κερκίδας, προκειμένου να γίνει αποκάλυψη όλων των φερόντων στοιχείων. Θα κατασκευασθεί εδαφόπλακα σε όλο το δάπεδο που καλύπτει η κερκίδα και το πάχος της οποίας θα αποφασιστεί από την Υπηρεσία. Θα γίνει εκτράχυνση της επιφάνειας των προς ενίσχυση στοιχείων ώστε να αναπτυχθεί τριβή μεταξύ μανδύα και παλαιού δομικού στοιχείου.
Μετά θα γίνει τοποθέτηση σιδηρών οπλισμών με βάση τα σχέδια, τις απαιτούμενες επικαλύψεις και τη στερέωσή τους ώστε να μη μετακινηθούν κατά την εκτόξευση του μανδύα. Θα γίνει αποκατάσταση της τοιχοποιίας στην πρότερη μορφή της με μπατικούς τοίχους, με επιχρίσματα και χρωματισμούς εσωτερικούς και εξωτερικούς. Ακόμη στις θέσεις που υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες θα τοποθετηθούν νέα αλουμινίου. Στο πάνω μέρος της κερκίδας και συγκεκριμένα στη θέση που κάθονται οι θεατές, θα γίνει επίστρωση με τσιμεντοκονίαμα με προσθήκη βελτιωτικού. Τέλος θα τοποθετηθούν νέα καθίσματα σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο του τιμολογίου. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση τεκμηρίωσης, με όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις και τη στατική αποκατάσταση της βόρειας κερκίδας του ΕΑΚ Βόλου αυτή θα γίνει λειτουργική και προσβάσιμη για το κοινό, ενώ ο χώρος κάτω από την κερκίδα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για άλλες χρήσεις του ΕΑΚ όπως αποδυτήρια, ντουζ αθλητών κ.λπ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το