Τοπικά

Συντηρημένα, ασφαλή και εξοπλισμένα τα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Την πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως οικονομικής δυνατότητας, σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση, με καλοσυντηρημένα διδακτήρια, ασφαλή και εξοπλισμένα, διασφαλίζει και το φετινό εκπαιδευτικό έτος ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Στο μέτρο που του αναλογεί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δυσχέρειες που προσθέτει το ιδιαίτερο γεωμορφολογικό ανάγλυφο του Πηλίου, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου επενδύει στην Παιδεία, δηλαδή στο μέλλον της πατρίδας μας, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες στην γνώση σε σχολεία λειτουργικά, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
“Διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και καθολική πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και δημιουργούμε συνθήκες για να μείνουν οι νέες γενιές στον τόπο μας.

Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης και η Δημοτική Αρχή, τονίζει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, υπεύθυνα και συνειδητά στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει τη δημόσια εκπαίδευση.”
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Κων. Βασταρδής, προγραμμάτισε και ήδη υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση διδακτηρίων όπως το Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας με εργασίες συντήρησης, προμήθεια Η/Υ, αποκατάσταση οδικών προσβάσεων, επισκευές κ.α.
Αναβάθμιση, φρεσκάρισμα και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ζαγοράς, επίσης με συντηρήσεις, επισκευές στον χώρο των αθλοπαιδιών, προμήθεια τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α.
“Καθημερινά, τονίζει ο κ. Βασταρδής, είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, να αντιμετωπίζουμε φθορές και να αναβαθμίζουμε χώρους, εγκαταστάσεις, υποδομές.
Η δημιουργική σχολική χρονιά για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, αποτελεί στοίχημα και για τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, συμμετέχοντας με διακριτό ρόλο από το Υπ. Παιδείας ενεργά, αποφασιστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. ‘Έτσι συνεχίζουμε και στη νέα Δημοτική περίοδο, στον νέο κύκλο προόδου για τον τόπο μας.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το