Τοπικά

Συνθήματα στους τοίχους και φθορές στο κτίριο του 6ου ΓΕΛ Βόλου (photos)

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι καθηγητές βάφουν τους τοίχους του αύλειου χώρου προσπαθώντας να περιορίσουν τα αναγραφόμενα συνθήματα και το περιβάλλον να γίνει πιο ελκυστικό, αλλά πολύ σύντομα οι προσπάθειές τους αποβαίνουν μάταιες, αφού οι εξωσχολικοί συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους…


Αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση βρίσκεται η σχολική κοινότητα του 6ου ΓΕΛ Βόλου η οποία τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού των σχολικών φυλάκων και κατά τις βραδινές ώρες.
Βέβαια παρόμοιο αίτημα υπάρχει και από άλλα σχολεία, καθώς τα συνθήματα που βρωμίζουν τους τοίχους των σχολικών διδακτηρίων αποτελεί μια μάλλον γενική εικόνα.
Ο αύλειος χώρος του 6ου ΓΕΛ Βόλου εφάπτεται με τον αύλειο χώρο των δύο γειτονικών Γυμνασίων και είναι σχετικά εύκολο για ένα εξωσχολικό να εισέλθει.

Στους τοίχους του αύλειου χώρου διαπιστώνει κανείς την αναγραφή πολλών συνθημάτων που δεν έχουν καμία σχέση με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Οι εξωσχολικοί που εισχωρούν στον αύλειο χώρο, έχουν γράψει συνθήματα ακόμη και πάνω στα πέντε και πλέον όμορφα γκράφιτι που φιλοτεχνήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και καλύπτουν σημαντικές επιφάνειες των τοίχων.
«Το πρόβλημα με την αναγραφή συνθημάτων υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, όμως διαπιστώνουμε πως στην τρέχουσα σχολική χρονιά έχει γίνει πιο έντονο» τόνισε ο διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Βόλου κ. Αριστείδης Παπαδογεωργάκης και πρόσθεσε πως «εμείς οι καθηγητές κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις βάφοντας τους τοίχους για να φύγουν τα συνθήματα, αλλά λίγες μέρες μετά οι εξωσχολικοί τα ξαναγράφουν. Υπάρχουν και όμορφα γκράφιτι που σχεδιάστηκαν για τους μαθητές, αλλά και αυτά έχουν συνθήματα. Είναι ένα ζήτημα που η πολιτεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει».

Όπως αναφέρθηκε από το σχολείο οι άγνωστοι έχουν προκαλέσει φθορές στις πόρτες από τις τουαλέτες και σε άλλα σημεία, ενώ έγραψαν συνθήματα στις πόρτες εισόδου στο διδακτήριο.
Το θέμα προβληματίζει τόσο τους καθηγητές όσο και τους μαθητές με τους τελευταίους να αναφέρουν στον διευθυντή ότι αυτές οι ασχήμιες στους τοίχους δεν τους εκφράζουν.


Το σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου με τα δύο Γυμνάσια και το ένα Λύκειο, διαθέτει δύο σχολικούς φύλακες, ένας για το πρωί και ένας για το απόγευμα. Όμως το ζήτημα είναι πώς καλύπτεται το σχολείο τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, είναι ανάγκη να προσληφθεί και τρίτος σχολικός φύλακας που θα παραμένει το βράδυ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το