Αθλητισμός

Σύνθημα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου το «Τρέχουμε για την υγεία»

Την ανασκόπηση για το 2017 πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, και τα αποτελέσματα που βγαίνουν είναι εντυπωσιακά, αφού ανελλιπώς ο σύλλογος κινούταν σε όλα τα μέτωπα. Ο ΣΔΥΒ μέσα στη χρονιά που πέρασε διοργάνωσε και υποστήριξε πολλούς αγώνες και εκδηλώσεις στον Βόλο και στη Μαγνησία. Έτρεξε στους περισσότερους νομούς της Ελλάδας, ενώ για μια ακόμη χρονιά ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας με αποστολές σε Κύπρο, Ευρώπη, ακόμη και στην Ασία.

 Ο ΣΔΥΒ μετέφερε παντού τις αξίες του αθλητισμού στη πιο ευγενή και υγιή του μορφή, και διέδωσε το σύνθημα «Τρέχουμε για την υγεία». Η τόσο πλούσια δράση κατατάσσει τον ΣΔΥ Βόλου ως ένα από τα πιο ενεργά σωματεία στη Μαγνησία και την Ελλάδα για οποιοδήποτε άθλημα. Το 2017 πάρα πολλά νέα μέλη, μικροί και μεγάλοι, εντάχθηκαν στον ΣΔΥΒ και έτρεξαν τους πρώτους τους αγώνες, ή απλά γνώρισαν την ομορφιά και την ευεξία του αθλητισμού αλλάζοντας τρόπο ζωής, καθώς δεν είναι πρωταρχικό ζητούμενο η συμμετοχή σε επίσημες εκδηλώσεις.

Μια μεγάλη δικαίωση για τα εκατοντάδες μέλη του ΣΔΥΒ αποτελεί το ποσό των 4.672 ευρώ που δόθηκε στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου μέσα από τη συμμετοχή όλων των δρομέων των σωματείων της Ομοσπονδίας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Με χαρά όλοι βλέπουν ότι οι κόποι, η συμμετοχή και η ομαδική συνεργασία ανταμείβεται με σημαντική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Το 2016 είχε δοθεί το ποσό των 7.000 ευρώ στη Φλόγα Βόλου. Στη γιορτή της φιλανθρωπίας, τον αγώνα «Τρέχω για τη Φλόγα» στις 8 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες κατέκλυσαν τη παραλία του Βόλου και με το συμβολικό ποσό συμμετοχής 3 ευρώ όπως και με την αγορά αναμνηστικών από το περίπτερο της Φλόγας προσέφεραν σημαντική βοήθεια στο ίδρυμα. Η διοργάνωση του 2ου Volos Santa Run στις 29 Δεκεμβρίου εκτός από τη διασκέδαση για όλη τη πόλη, συγκέντρωσε χρήματα για τα ιδρύματα καθώς οι συμμετέχοντες έριξαν στον ειδικό κουμπαρά ό,τι επιθυμούσαν.

Δυστυχώς τον Ιούλιο έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΔΥΒ Δημήτρης Κοντογιάννης σε ηλικία 82 ετών. Άφησε τον κόσμο κάνοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του αυτό που αγαπούσε. Χάθηκε ενώ βγήκε για περπάτημα στις Μηλιές και μετά από 20 ημέρες αναζητήσεων από τις αρχές, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, τα μέλη του ΣΔΥΒ, εντοπίστηκε νεκρός από τα μέλη του συλλόγου Γιώργο Λάσκο, Βασίλη Χαλκιά, Παύλο Ψευτογιάννη. Επί δεκαετίες ο Δημήτρης Κοντογιάννης έδινε σε όλους το καλύτερο παράδειγμα και μετέφερε το μήνυμα της διά βίου άσκησης. Μεταξύ άλλων, στις 10 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στη μνήμη του ο 3ος Αγώνας Δρόμου Καλών Νερών, ενώ τον Νοέμβριο η αποστολή και συμμετοχή των 124 αθλητών του ΣΔΥ Βόλου στον 35ο Μαραθώνιο Αθήνας αφιερώθηκε στη μνήμη του.

Στις κυριότερες στιγμές του 2017 για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου συγκαταλέγονται η συμμετοχή με 124 αθλητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου, η διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου και του παράλληλου 24ου Δρόμου Υγείας και του παιδικού αγώνα στις 28 Απριλίου, η φιλοξενία 35μελούς αποστολής από τη Κύπρο και η αδελφοποίηση σε ειδική τελετή μια μέρα μετά με το Σωματείο Δρομέων και άλλων Αθλημάτων «Ευ Ζην» Λεμεσού.

Στη Μαγνησία ο σύλλογος διοργάνωσε ή συνδιοργάνωσε επίσης τον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού (7 Μαΐου), τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου (15 Οκτωβρίου). Συμμετείχε και υποστήριξε το μίτινγκ στίβου Ρήγεια στο Βελεστίνο (27 Μαΐου), τον Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο (29 Οκτωβρίου) και βέβαια τον φιλανθρωπικό αγώνα για τη Φλόγα στις 8 Οκτωβρίου. Υλοποίησε το φιλανθρωπικό 2ο Volos Santa Run στις 29 Δεκεμβρίου. Συνεργάστηκε άψογα με όλους τους φορείς, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ΕΟΣ Βόλου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λιμενικό, Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, όλα τα σωματεία και συλλόγους της περιοχής, τις επιχειρήσεις που ήταν χορηγοί στους αγώνες, τις εφημερίδες και ιστοσελίδες που προέβαλαν τις δραστηριότητες του ΣΔΥ Βόλου και τους ευχαριστεί όλους. Εξίσου συνεργάστηκε με την Ομοσπονδία Δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ, τον ΣΜΝ Λάρισας, ΣΔ Τρικάλων, ΣΔ Καρδίτσας, ΑΠΣ Ζευς Πιερίας, και όλα τα σωματεία της Ελλάδας, όπως και τις Οργανωτικές Επιτροπές των Μαραθωνίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και όλων των διοργανώσεων.

Συμμετείχε στη 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία για την αιμοδοσία που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου. Στις 2 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας στις σχολές Φυτόκου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Υποστήριξε συμβολικά τη Βολιώτισσα εικαστικό Βασιλική Καλούτσα συνοδεύοντάς τη στο ξεκίνημα του «Κύκλου Ζωής» όπου ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου με το ποδήλατο από το Δημαρχείο Βόλου με προορισμό της Αθήνα. Στο κοινωνικό επίπεδο, πραγματοποίησε στις 27 Ιανουαρίου την κοπή πίτας του συλλόγου όπου βράβευσε 10 αθλητές για τη προσφορά τους στον αθλητισμό. Ανά τακτά διαστήματα διοργάνωσε εξόδους σε καταστήματα για σύσφιξη των σχέσεων των μελών.

Οργάνωσε πολυπληθείς συμμετοχές σε αγώνες ανά την Ελλάδα, φτάνοντας 17 παρουσίες σε διοργανώσεις έχοντας διψήφιο αριθμό αθλητών, εκτός όσων διοργάνωσε. Οι διοργανώσεις αυτές ήταν οι εξής: 124 συμμετοχές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας,  δεκάδες στον 2ο Αγώνα Δρόμου Καλών Νερών στη μνήμη Δ. Κοντογιάννη, δεκάδες στον Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο,  45 στον 11ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, 43 στον 10ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα, 42 στον 1ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού Almyros City – Zerelia Trail, 39 στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», 37 στον 5ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Φαρσάλων, 36 στο Run Greece στη Λάρισα, 28 στον 7ο Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου 10χλμ στη Λάρισα,  26 στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, 21 στον 10ο Κένταυρο στο Πήλιο, 18, συν 6 παιδιά στα «Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» στη Σκιάθο, 18 στον 14ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα, 14 στον 3ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Δρόμου στα Χάνια Πηλίου, 13 στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια, 11 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου στη Λάρισα, 11 στο 2ο Ζαγόραθλο, 10 στον 13ο Ημιμαραθώνιο Ράξας Τρικάλων.

Σε πάρα πολλούς ακόμη αγώνες στην Ελλάδα σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥΒ το 2016, συμπληρώνοντας παρουσία σε 165 διαφορετικούς αγώνες. Ενδεικτικά μερικές περιοχές εκτός των προαναφερόμενων: Όλυμπος, Τατόι, Σπερχειάδα, Ροδόπη, Παρνασσός, Πάτρα, Λευκάδα, Καστοριά, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Καβάλα, Βεγορίτιδα, Δίον, Κατερίνη, Καρδίτσα, Μουρίκι, Μετέωρα, Παλαμάς, Αμφιλοχία, Δράμα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Νάουσα, Γρεβενά, Κέρκυρα, Λεπτοκαρυά, Νεάπολη Κοζάνης, Κοζάνη, Πρέβεζα, Βέρμιο, Κύργια, Σαντορίνη, Αιδηψός, Έδεσσα, Σκύδρα, Πόζαρ, Καλίδρομο, Πειραιάς, Τείχιο, Οίτη, Τσαριτσάνη, Γεντίκι, Κρυόβρυση Ελασόνας, Ραψάνη, Λευκοπηγή, Φλάμπουρο, Κόζιακας, Ψηλορείτης, Θερμοπύλες, Γιαννιτσά, Καρπενήσι, Λευκάδα, Ποντινή, Λίμνη Πλαστήρα, Παρνασσός, Μαραθώνας, Νάματα, Ρεντίνα, Πολύγυρος, Συρράκο, Μεθώνη, Καρυδίτσα, Βροντού, Αλεξάνδρεια, Σέιχ Σου, Κάστρο Βοιωτίας, Ζαγόρι, Τήνο, νήσο Αγκίστρι, Αίγινα, Αλεξανδρούπολη, Βεργίνα, Βέροια, Γοργοπόταμος, Ξάνθη, Ρόδος, Καρπενήσι, Αγιόκαμπος, Άνω Μηλιά, Ξηρολίβαδο Βέροιας, Τζουμέρκα, κ.α.

Ο Σύλλογος ξέφυγε και το προηγούμενο έτος από τα σύνορα της χώρας, και έτσι στις 5 Μαρτίου είχε 5μελή αποστολή στον Διεθνή Μαραθώνιο Πάφου. Στην Ταϊλάνδη ο Αλέξης Παπαλεξίου έτρεξε σε 3 αγώνες τον Δεκέμβριο καταλαμβάνοντας και μία πρώτη θέση. Ο ίδιος αγωνίστηκε στο Mezza maratona citta di Scandicci (Φλωρεντία 19/2) και στο 13ο NaturMarathon στο Βραδεμβούργο (11 Μαρτίου). Σε δύο αγώνες στην Ουγγαρία και σε αρκετούς στη Κύπρο έτρεξε η Ελένη Πρατσή έχοντας πολλές πρωτιές και διακρίσεις καθώς και κατάκτηση του Παγκύπριου πρωταθλήματος Διάθλου. Η Βάσω Τασιώνη συμμετείχε στις 19 Νοεμβρίου στον Μαραθώνιο της Βαλένθια και στις 12 Μαρτίου στον Ημιμαραθώνιο Όστια στη Ρώμη. Οι Ηλίας και Γιώργος Πατσαρούχας έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο Μαδρίτης (23/4), ο Μάνος Τζώρτζης μια μέρα πριν στον Ημιμαραθώνιο Βελιγραδίου. Ο Λίνος Βίγκλας στον Ημιμαραθώνιο της Μάλαγα (26/3). Η Άρτεμις Φιλίππου στον Ημιμαραθώνιο του Helsinki City Run (13/5). Ο Δημήτρης Κοτσίλιος στα 10χλμ στη Σόφια (15/10). Η Δήμητρα Καραμανώλη και ο Στράτος Συμεωνίδης στις 22-24 Σεπτεμβρίου μετείχαν και διακρίθηκαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα βετεράνων στη Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία).

Πάρα πολλές ήταν οι διακρίσεις των αθλητών του ΣΔΥ Βόλου μέσα στη χρονιά. Ο Κώστας Λαζαρίδης τερμάτισε στις 30 Οκτωβρίου στο ιστορικό Σπάρταθλο απόστασης 246 χιλιομέτρων. Σε αρκετούς αγώνες ήταν νικητές στη γενική κατάταξη οι Αλέξης Παπαλεξίου, Ζήσης Τσουρέλης, Ελένη Πρατσή, Αχιλλέας Καλαμάκης, Γιώργος Καλαντζής, Αμβρόσιος Δημητριάδης, Κώστας Μαγαλιός, Κατερίνα Καραντζιά, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Πάρα πολλοί δρομείς τερμάτισαν επίσης πρώτοι ή στη τριάδα της κατηγορίας τους σε πολλούς αγώνες.

Το 2018 υπόσχεται πάρα πολλά και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήδη έθεσε τον στόχο να συμβάλει και φέτος ακόμη περισσότερο στη διάδοση του υγιούς-ευγενούς αθλητισμού. Στη κοπή πίτας του συλλόγου που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν νέες κινήσεις και καινοτομίες. Τα ρεκόρ δεν επιδιώκονται, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι όμως βέβαιο ότι με σωστή δουλειά νέοι πολίτες θα έρχονται διαρκώς στο χώρο και θα γεύονται τη μαγεία που μόνο η άθληση μπορεί να προσφέρει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το