Ελλάδα

Συντετριμμένοι οι γονείς της 17χρονης στο Μαρούσι- «Στηρίζουμε το παιδί μας, με την ελπίδα να βρεθεί ελαφρυντικό στοιχείο που θα απαλύνει τον πόνο μας»

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 17χρονης που την περασμένη Κυριακή σκότωσε τη 22χρονη φίλη της στο σπίτι της στο Μαρούσι. Οι γονείς εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου τους αποκαλύπτοντας παράλληλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η κόρη τους.
Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα για το οποίο πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη, αλλά τονίζουν ότι θα παραμείνουν στο πλάι της κόρης τους για να την στηρίξουν.

Σημειώνεται ότι 17χρονη ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί. Ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος της ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:
«Μετά την ανακοίνωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, δηλώνουμε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα, ειδεχθές, που δυστυχώς ετελέσθη από την κόρη μας. Επειδή σκοπός μας στο εξής είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, προκειμένου να αναπαυθεί η ψυχή της αδικοχαμένης κοπέλας, καθώς και να ικανοποιηθεί κατά το δυνατό, το αίσθημα δικαίου της οικογένειάς της.

Επειδή η 17χρονη κόρη μας έπασχε από σύνδρομο Asberger σε συνδυασμό με αγχώδη καταθλιπτική διαταραχή, όπως αποδεικνύεται από τα ιατρικά πιστοποιητικά που έχουμε προσκομίσει. Ως γνωστό ούτε το Asberger ούτε η κατάθλιψη σκοτώνει άλλους ανθρώπους. Ο καθημερινός μας αγώνας, δύσκολος, γεμάτος πόνος και απογοητεύσεις, χωρίς καμία χαρά ή ηθική επιβράβευση διήρκησε πολλά χρόνια.

Η τελική επιβράβευση: ο δικαστικός Γολγοθάς, η κοινωνική κατακραυγή, το στίγμα, …μα το χειρότερο όλων ο αβάσταχτος πόνος και τα δάκρυα από την απώλεια μιας ζωής. Συγκεκριμένα είμαστε γονείς για 17 έτη, στηρίζουμε καθημερινά το παιδί μας, στις ατελείωτες καθημερινές δυσκολίες του, στην αβάσταχτη στενοχώρια του, στην κοινωνική του απομόνωση, καθώς και στις συνεχείς απογοητεύσεις του. Θα συνεχίζουμε να το στηρίζουμε και στο εξής, έστω και υπό την πίεση της νέας ολοκληρωτικής λύπης.

Θα το στηρίξουμε υπερασπιστικά με σκοπό να βρεθεί η ακριβής αλήθεια και οι καταστάσεις που το οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, με την ελπίδα μήπως ανευρεθεί κάποιο ελαφρυντικό στοιχείο που θα απαλύνει τον πόνο μας. Όρθιοι ακόμη, ενωμένοι, αφοσιωμένοι όπως πάντα στην οικογένειά μας, συνεχίζουμε να επιτελούμε το χρέος μας ως γονείς, απέναντι στο παιδί μας».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το