Τοπικά

Συνταξιούχοι: Θα είμαστε συνεχώς στο δρόμο

Με κεντρικό σύνθημα: «Με τον αγώνα μας να μην τους επιτρέψουμε τον επανυπολογισμό και τις περικοπές των συντάξεών μας και τη μείωση του αφορολόγητου» το συνταξιουχικό κίνημα συνεχίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο.
«Η φετινή χρονιά πρέπει να είναι μαραθώνιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων των συνταξιούχων μαζί με τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους από όλα τα ταμεία με μαζικότητα και αποφασιστικότητα να δυναμώσει των αγώνα και να επιβάλει στην κυβέρνηση να καταργηθεί στην πράξη 4387/2016, να μην εφαρμοστή η προσωπική διαφορά, η περικοπή οικογενειακών επιδομάτων, ο επανυπολογισμός σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, γιατί οι συντάξεις μας αν τους αφήσουμε θα γίνουν προνιακά βοηθήματα, συντάξεις που πληρώσαμε όλη τη ζωή μας και δεν τις χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, τα συνταξιουχικά σωματεία στην περιοχή μας, να προγραμματίσουν ένα μακροχρόνιο σταθερό αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα (Σ.Ε.Α.), που συνεδρίασε στις 11 Απρίλη, ασχολήθηκε με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και με αυτά που έρχονται από την εφαρμογή του νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), δηλαδή την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την οριστική εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ, μέτρα που θα οδηγήσουν το σύνολο των συνταξιούχων στην πλήρη εξαθλίωση.
Η Σ.Ε.Α. των συνταξιουχικών οργανώσεων το προηγούμενο διάστημα έχει πραγματοποίηση τις συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα.
Και τώρα πάμε να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα μεγάλες κινητοποιήσεις, δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή των αγώνα, αυτός είναι ο δρόμος και προοπτική που πρέπει να έχει το συνταξιουχικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
 Δευτέρα 23 Απρίλη:
Στις 10.30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου.
 Τρίτη 24 Απρίλη:
Στις 10 π.μ. στην Πάτρα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πατρών
Στις 10 π.μ. στη Λάρισα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία
 Τετάρτη 25 Απρίλη:
Στις 10.30 π.μ. στις Σέρρες συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο
 Πέμπτη 26 Απρίλη:
Στις 10.30 π.μ. στα Γιάννενα, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο
Στις 10.30 π.μ. στο Βόλο συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου
Στις 10 π.μ. στο Κιλκίς συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο
 Τρίτη 8 Μάη:
Στις 11 π.μ. στην Καρδίτσα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία
Στις 10.30 στη Ρόδο συγκέντρωση στο ξενοδοχείο PLAZA
 Πέμπτη 10 Μάη:
Στις 11 π.μ. στην Κοζάνη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία
 Τρίτη 22 Μάη:
Κινητοποίηση στην Καβάλα
Παράλληλα καλούν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν αγωνιστικά μέρος στις εκδηλώσεις του εργατικού κινήματος για την 1η Μάη.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να φρενάρουμε και να καταργήσουμε τα μέτρα, μπορούμε να ανατρέψουμε πολιτικές, μπορούμε να νικήσουμε και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ τις περικοπές που έχουν πραγματοποιήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έρχονται πάνω σ’ αυτές περικοπές να εφαρμοστούν οι σημερινές περικοπές.
Για τα παράνομα παρακρατηθέντα αυτά τα ποσά δηλαδή που η κυβέρνηση αυθαίρετα έχει παρακρατήσει τώρα με την πολιτική απόφαση όπως έγινε και για την υγεία να αποδώσει στους συνταξιούχους ότι δικαιούνται χωρίς δικαστήρια, χωρίς τις αιτήσεις, χωρίς προαπαιτούμενα.
Δίνουμε την μάχη προς αυτή την κατεύθυνση, πυκνώνουμε της γραμμές του αγώνα μας, θα συνεχίσουμε με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα.
Κύριο ζήτημα μας είναι: κάτω οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά, επανυπολογισμός των συντάξεων, κατάργηση του νόμου 4387/2016 του Κατρούγκαλου.
Αυτά που μας αφαίρεσαν είναι χρήματα τα οποία τα πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή και τα διεκδικούμε και θα τα διεκδικήσουμε με την περηφάνια μέχρι το τέλος μαζί με τα παιδιά μας θα δώσουμε την μάχη.»
Με βάση τα παραπάνω οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, καλεί όλους τους συνταξιούχους της πόλης και του νομού να συμμετάσχουν στην πανσυνταξιουχική αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Απρίλη στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου (έξω από το κεντρικό ΚΑΠΗ «Θεόφιλος»), απαιτώντας:
 Να καταργηθεί τώρα ο νόμος Κατρούγκαλου.
 Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων.
 Δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και δωρεάν φάρμακα.
 Επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων από τις συντάξεις μας.
 Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών που συγκρούονται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής και της χώρας μας.
Θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα σήμερα και αύριο μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το