Τοπικά

Συνταξιούχοι- γιατροί ζητούν ενίσχυση του Νοσοκομείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με βασικό αίτημα την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις μαζί με γιατρούς και εργαζόμενους του «Αχιλλοπούλειου» και των άλλων δημόσιων δομών υγείας του νομού.

Χθες εκπρόσωποι των φορέων παρεχώρησαν στην είσοδο του Νοσοκομείου συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας σημείωσε πως «η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, μας αφορά όλους και πρέπει να το διαφυλάξουμε. Για να διεκδικήσουμε ένα δημόσιο νοσοκομείο που να έχει γιατρούς, θα πρέπει να αντιδράσουμε. Τα σχέδια και αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης δεν οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η θωράκιση της δημόσιας υγείας. Πήραμε μια βοήθεια από τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά χωρίς μόνιμες προσλήψεις παραμένουμε σε ένα πόλεμο χωρίς όπλα. Και αυτή είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε με διάφορες δράσεις για μια δημόσια υγεία που αξίζει ο καθένας μας».
Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός τόνισε πως «το θέμα των προκηρύξεων για μόνιμες προσλήψεις που ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί».
Όπως ανέφερε ότι «το ΕΣΥ εξακολουθεί να πιέζεται πάρα πολύ. Ο προγραμματισμός προσλήψεων το 2021 έχει λήξει, δεν έχει βγει προκήρυξη με τις 4900 θέσεις που έχει εξαγγελθεί και πει το υπουργείο Υγείας, ενώ η άλλη προκήρυξη η 6Κ παραμένει στα συρτάρια και δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ. Υπήρξε μια μικρή ανανέωση για τους συμβασιούχους που βρίσκονται στα μαγειρεία, αλλά υπάρχει και άλλο επικουρικό προσωπικό του οποίου η σύμβαση αναμένεται να λήξει».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου και εκπρόσωπος των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Συλλόγων κ. Παρασκευή Ευθυμίου, ανέφερε πως «τους καλούμε όλους για να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες ελλείψεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας και να απαιτήσουμε να γίνουν οι προσλήψεις όλου του προσωπικού που απαιτείται και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των υγειονομικών. Σε αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε σε εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας και ταυτόχρονα μεγάλης αύξησης της νοσηρότητας και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, βλέπουμε συναδέλφους μας, συνταξιούχους γύρω μας να πεθαίνουν αβοήθητοι. Δεν το δεχόμαστε, είμαστε μπροστά στον αγώνα παρόλη την ηλικία μας και απαιτούμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», υπογράμμισε η ίδια, με τους εκπροσώπους των συλλόγων να δίνουν ραντεβού για αύριο το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο Σύλλογος συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) Ν. Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «υιοθετεί το ψήφισμα των σωματείων και φορέων του Βόλου και συμμετέχει στο συλλαλητήριο στις 8 του Δεκέμβρη στις 18.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, όπου έχουν αποφασίσει τα Σωματεία για τη θωράκιση των δομών υγείας και του Νοσοκομείου Βόλου από την πολιτεία. Είναι ανάγκη για κοινό αγώνα των υγειονομικών και του λαού της Μαγνησίας, για άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δομών υγείας που λυγάνε κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό υποδομές και εξοπλισμό. Η λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας και των παροχών με τα κριτήρια του -κόστους, της επιχειρηματικότητας, της εμπορευματοποίησης και της ατομικής ευθύνης τα οξυμένα προβλήματα για την προστασία και την αποκατάσταση της υγείας του λαού όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά συνεχώς επιδεινώνονται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το