Τοπικά

Συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας : “Μας αφανίζουν”

Το σύνολο των συνταξιούχων των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας  εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει στην Βουλή “για να δώσει την χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει από τον μέχρι σήμερα σφαγιασμό των συντάξεων μας, αλλά και στις συντάξεις της νέας γενιάς”.
Σύμφωνα με τις συνταξιουχικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση με επιμέλεια προσπαθεί να κρύψει ότι οι διατάξεις του σ.ν αφορούν τους πάντες, τους υπάρχοντες συνταξιούχους και την νέα γενιά. Για τους υπάρχοντες συνταξιούχους ουσιαστικά επικυρώνει όλες τις θανατηφόρες περικοπές που έχουν επεβλήθη μέχρι σήμερα και αφήνει ένα τεράστιο κενό χρηματοδότησης για την συνέχιση της καταβολής των συντάξεών τους. Η διακοπή εισφορών των νέων ασφαλισμένων προς το ισχύον σύστημα θα δημιουργήσει μια νέα οικονομική «μαύρη τρύπα» με έλλειμμα 55 δις ευρώ, η οποία θα φορτωθεί και πάλι στους φορολογούμενους και θα θέσει σε κίνδυνο τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και των ασφαλισμένων που θα παραμείνουν σε αυτό.
Για τους νέους, σε συνέχεια των νόμων που ψήφισαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, κατεδαφίζοντας την Κοινωνική Ασφάλιση, το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο έρχεται να ανάψει «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης συνολικά στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, παραδίδοντας στα νύχια του χρηματιστηριακού τζόγου τις επικουρικές συντάξεις. Με το νομοσχέδιο γίνεται από 1/1/2022 υποχρεωτική η ένταξη σε αυτό το σύστημα για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και εθελοντικά για όσους είναι μέχρι 35 ετών.
Ο λεγόμενος «ατομικός ασφαλιστικός κουμπαράς», που εισάγει το νομοσχέδιο στο πλαίσιο της «κεφαλαιοποίησης», σημαίνει ότι πλέον η επικουρική σύνταξη, η προστασία των γηρατειών γίνεται απολύτως «ατομική υπόθεση». Η σύνταξη σταματά να είναι προστασία και μετατρέπεται σε «επένδυση», οι δε ασφαλισμένοι σε «επενδυτές». Ο κάθε ασφαλισμένος θα γνωρίζει τι θα πληρώνει όμως δεν θα γνωρίζει τι στο τέλος θα πάρει αφού, τόσο διεθνώς όσο και στην χώρα μας, τα επενδυτικά προγράμματα πάμπολλες φορές το έριξαν στο κοινώς λεγόμενο «Φαλιμέντο» με τραγικά θύματα τους ασφαλισμένους.
Εξάλλου αυτό το διάστημα της πανδημίας όλοι γίναμε μάρτυρες για το πώς δούλεψαν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην ιδιωτική υγεία που αν δεν υπήρχε αυτός ο τσακισμένος από τις κυβερνήσεις δημόσιος τομέας στην υγεία, η κατάσταση θα ήταν ακόμη πιο τραγική. Αυτά συμβαίνουν όταν οι κοινωνικές ανάγκες μας πέφτουν στα νύχια της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να δώσουμε την μάχη μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας ενάντια στο νέο έκτρωμα, να μην περάσει η προσφιλή κυβερνητική προπαγάνδα της διάσπασης ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Όλα τα σωματεία μας σε όλες τις περιοχές και οι συνταξιούχοι να δώσουν την μάχη μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα να μην περάσει ο νέος σφαγιασμός που μας ετοιμάζουν.
Οι συνταξιούχοι κάθε χρόνο από τις περικοπές που τους έγιναν πληρώνουν πάνω από 8 δις. Δεκάδες δισεκατομμύρια κουρεύτηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και έχουν το θράσος να μας λένε ότι αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε και ότι τα παιδία μας δουλεύουν για να πληρώνουν τις συντάξεις μας. Τώρα από τις εισφορές του «κουμπαρά» που επικαλούνται θα αποκομίσουν και θα επενδύσουν (με βάση τα δικά τους στοιχεία) πάνω από 80 δις αρκετά πάνω από ταμείο το ανάκαμψης.
Από την πλευρά μας σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποστείλουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο και διεκδικούμε ό,τι μας έχει με την βία αφαιρεθεί ενώ το πληρώσαμε με τον αγώνα μιας ζωής.
Διεκδικούμε: τις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, κατώτερη σύνταξη 600ευρώ, την 13η και 14η σύνταξη. Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, την συμμετοχή στα φάρμακα. Άμεσα να δοθούν οι παροχές για την λουτροθεραπεία, και τον κοινωνικό τουρισμό και να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τα δώρα και οι επικουρικές του 11μηνου 2015-2016. Άμεση πρόσληψη προσωπικού, ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού στον ΕΦΚΑ, για την άμεση απόδοση των συντάξεων μερισμάτων και εφάπαξ. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με πρόσληψη ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και άνοιγμα των δομών υγείας που έκλεισαν. Άμεσο σχεδιασμό και δημιουργία δημόσιων δομών οίκων ευγηρίας σε όλη την χώρα. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Τα σωματεία της ΣΕΑ σε όλη την χώρα προετοιμάζονται για την κάθοδο των συνταξιούχων στην πανελλαδική μας συγκέντρωση στις 8/10/21 στην Αθήνα και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου στον Πρωθυπουργό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το