Τοπικά

Συνταξιούχοι της Μαγνησίας προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας και την υποβάθμιση της υγείας

Δεκάδες συνταξιούχοι  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανώσεών τους και συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα και τα μέτρα που έχουν επηρεάσει το βιοτικό τους επίπεδο. Η σημερινή συγκέντρωση περιελάμβανε ομιλίες εκπροσώπων Ομοσπονδιών συνταξιουχικών οργανώσεων ενώ οι παρευρισκόμενοι  συζήτησαν και τη χάραξη της πορείας τους από εδώ και πέρα για να αντιδράσουν στα νέα μέτρα.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων, Μανώλης Ραλάκης ανέφερε πως η καθυστέρηση έκδοσης  των συντάξεων ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα που κουβέντιασαν  στις 20 Ιανουαρίου με τον πρωθυπουργό.

«Υποσχέθηκε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η κανονική ροή των αποφάσεων για τις συντάξεις.  Εμείς δεν το πιστεύουμε και του το είπαμε πως είναι δύσκολο να γίνει καθώς η καθυστέρηση των συντάξεων γίνεται για διάφορους λόγους» είπε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε ο κ. Ραλάκης , ένας από τους λόγους της καθυστέρησης είναι να προσαρμοστεί  η απόφαση με τα νέα δεδομένα των συντάξεων και ο δεύτερος είναι η διευθέτηση των οικονομικών των Ταμείων. « Αν σήμερα βγουν οι 150.000 συντάξεις που εκκρεμούν, θεωρούν πως τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν μεγάλη εκροή χρημάτων» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε για τη σημερινή συγκέντρωση:

«Άλυτα και διαχρονικά τα προβλήματά μας»

«Σήμερα ερχόμαστε σε επαφή με τους συνταξιούχους του Βόλου,  βλέπουμε ποια είναι τα τοπικά προβλήματα και όλοι μαζί  σε μια νέα κινητοποίηση να πορευτούμε.

Τα προβλήματά μας είναι άλυτα και διαχρονικά. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια διαπραγμάτευση αλλά δεν είναι για το κλείσιμο νέας συμφωνίας αλλά το τέταρτο μνημόνιο.  Βλέπουμε ότι θέλουν να μειώσουν το αφορολόγητο για τους συνταξιούχους, να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό  νόμο και να φέρουν τη ζωή μας πάλι άνω κάτω. Εμείς οι συνταξιούχοι  δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι  για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.  Διεκδικούμε την επαναφορά των συντάξεων μας στα επίπεδα του 2008, την επαναφορά της 13ης σύνταξης,  του ΕΚΑΣ, δωρεάν υγεία για όλους και εκεί να προσληφθεί προσωπικό. Αν δεν χρηματοδοτήσεις το σύστημα υγείας και δεν προσλάβεις προσωπικό, δεν μπορείς ν έχεις υγεία. Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα».

«Είμαστε θυμωμένοι και  αγανακτισμένοι γιατί μας κοροϊδεύουν»

«Είμαστε θυμωμένοι και  αγανακτισμένοι γιατί μας κοροϊδεύουν.  Από τη μία λένε ότι δεν κόβουν συντάξεις και εμείς βλέπουμε τι γίνεται, θα κατεβάσουν και άλλο το αφορολόγητο, δεν έχουμε γιατρούς δήλωσε ο Χρήστος Κολοβός  Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κολοβός , οι συνάδελφοί τους που μεγάλωσαν και χρειάστηκαν τους γιατρούς δεν τους είχαν.  «Καμιά φορά αν δεν τους έχεις στην ώρα τους μετά δεν τους χρειάζεσαι» σχολίασε ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα των συνταξιούχων δήλωσε πως είναι εκρηκτικά και η συγκέντρωση έχει ως στόχο να τα κουβεντιάσουν, να κάνουν εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τις κινητοποιήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα και να  χαράξουν καινούργιους στόχους.

«Δεν θα καθίσουμε φρόνιμα»

«Δεν θα καθίσουμε φρόνιμα»  προειδοποίησε ο κ. Κολοβός και πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι θα το παλέψουν και θα διεκδικήσουν. Παλεύουμε για τις συντάξεις και την υγεία μας και ταυτόχρονα και για τα μεροκάματα των παιδιών μας που ζουν με μισθούς πείνας.

Από πλευράς του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας  δήλωσε πως η σημερινή συγκέντρωση είναι ένα ξεκίνημα για τους συνταξιούχους της Μαγνησίας  για να συζητήσουν για τους προηγούμενους αγώνες.  «Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως αν συμμετείχαν όλοι οι συνταξιούχοι το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει  από  το Σεπτέμβριο του 2016, θα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα» τόνισε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το